KEŞKÜLLÜ KEDİ DİLİ TATLISI (Oktay Ustanın Tarifidir)





                  Oktay ustanın tarifi. Harika oldu. Çok hafif bir tatlı ve çok çabukta yapılıyor....

            MALZEMELER;

Alt Katı İçin;

   1 paket kedi dili.

Muhallebisi İçin;

1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı mısır nişasta,
2 yemek kaşığı pirinç unu.

 Islatmak İçin;

1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet vanilya.

      Üzeri İçin;

 Toz badem, şanfıstığı, hindistan cevizi, tarçın.

         HAZIRLANIŞI ;

 1-Dikdörtgen fırın kabına kedi dillerimizi diziyoruz.
 2-Geniş bir kapta kedi dilini ıslatmak için 1 su bardağı süt, şeker , vanilyayı ısıtın. Şeker eriyince ocağın altını kapatın.
 3- Dizdiğiniz kedi dillerinin üzerine ısıttığınız sütü eşit miktarda dökün ıslansın.
 4-Kedi dilimizin muhallebi malzemelerini geniş bir tencereye alıyoruz tel çırpıcı ile karıştırarak muhallebimiz göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
 5-Islattığımız kedi dillerinin üzerine döküyoruz. Ilıdıktan sonra üzerine şeritler halinde toz badem, şanfıstığı, hindistan cevizi, tarçın sıra ile diziyoruz. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. Kare kesip servis ediyoruz....

                                  AFİYET OLSUN......



   








0 yorum:

Yorum Gönder