ZEYTİNLİ ÇÖREK (KIBRIS)






                 Kıbrıs'ta yaşadığımız yıllarda hep hazır alırdım.Türkiye'ye dönünce o lezzeti yakalamak için kendimce böyle bir tarif uydurdum. Normalde mayalı yapılır. Ben bu sefer işim acele olunca , kabartma tozu ile yaptım. Buyurun tarifime....

               MALZEMELER;

      1 çay bardağı sıvı yağı,
      2 çay bardağı yoğurt,
      1 yumurta sarısı üzerine sürülecek , akı içerisine,
      Yeterince un,
      1 kabartma tozu,
      Yeterince tuz,
      1 çay bardağı çekirdekleri alınmış zeytin,
      1 adet ince kıyılmış kuru soğan.

           ÜZERİ İÇİN;

           Çörek otu, ay çekirdeği içi.

        HAZIRLANIŞI;

  1-Geniş bir kaba sıvı malzemeleri koyun sonra unu ilave edip, poğaça hamuru elde edin. En son zeytin ve kuru soğanı karıştırıp yuvarlak şekil verin.
  2-Yağlı kağıtınızın üzerine dizin. Yumurta sarısı ,çörek otu ve ay çekirdeği ile süsleyip önceden ısıttığınız fırında pişirin. 200 derecede......

                              AFİYET OLSUN.......
   






0 yorum:

Yorum Gönder