BERLİNER ( Fırında pişirdim )


                     Yumuşacık bir lezzet oldu.Normalda Berlinger kızartılır. Bu sefer ben hafif olsun diye fırında yaptım .Aynı işlemi ,uyguladım  fakat sadece fırında pişirdim.

                    Siz dilerseniz kızartabilirsiniz.....

            Berliner Tarifi İçin Malzemeler;

1,5 kilo un (10 su bardağı un+1 su bardağından 2 parmak eksik un),
3,5-4 su bardağı ılık süt,
3 adet kare yaş maya,
180 gram oda sıcaklığında tereyağı (1 su bardağından 2 parmak eksik tereyağı),
180 gram toz şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik),
15 gram tuz (1,5 çay kaşığı tuz),
4 adet yumurta
1 paket vanilya.


İçi İçin:
Vişne  Reçeli.

Berliner Yapılışı;

Bir kaba 1 su bardağı ılık sütü, toz şekeri ve yaş mayayı koyup ılık süt içerisinde mayayı eritelim.
15-20 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
Kabaran mayanın içine tereyağını ve yumurtaları koyup iyice karıştıralım.
Sonra tuzu, yumurtaları, vanilyayı ve kalan sütü ilave edip iyice karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. (unu kontrollü dökelim bardak ölçüsünde farklılıklar olabiliyor klasik su bardağı kullanıldı)
Hazırladığımız hamuru mayalanması için 35-40 dakika dinlendirelim.
Hamurdan büyük bezeler hazırlayalım ve parmak kalınlığında açalım.
Açtığımız hamuru yuvarlak olacak şekilde kalıpla keselim.
Hazırladığımız hamurları tepsiye dizelim ve 30 dakika daha mayalandıralım.
Kabaran hamurları yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim . Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede pişirelim.
Krem şanti torbasının içine vişne  reçeli ile doldurup kızarttığımız hamurların içine vişne reçeli sıkalım.
Daha sonra Berlinerlerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.

Not: Bu ölçülerde 25-30 adet berliner çıkıyor.

                      AFİYET OLSUN........






                   Kızartmak isterseniz aşağıdaki gibi yapabilirsiniz. Fırındada harika bir lezzet oldu. Aşamalarına uyarsanız yumuşacık oluyor....




                        SEVGİLER....

0 yorum:

Yorum Gönder