GÜL TATLISI


            Yıl 2000 Kıbrıs'ta yaşadığım yıllarda gül tatlısını ,aylık günümüzde Avukat bir arkadaşım vardı o yapmıştı. Ay çok hoş olmuş dedim, ne tarifini aldım nede yaptım:) On beş yıl olmuş ve ben bugün yapmaya anca zaman bulmuşum demek ki :) Dokusu , tadı , şerbeti hepsi süper oldu. diyebilirim......


        MALZEMELER;


HAMURU İÇİN;


100 gr. erimiş tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı irmik,
2 adet yumurta,
1 adet vanilya,
1 adet kabartma tozu,
3 su bardağından biraz fazla un,
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi.


       ŞERBETİ;

   4 su bardağı şeker,
   4 su bardağı su,
   5- 6 damla limon suyu.

          Bütün malzemeyi tencereye alın ve şerbetinizi kaynatın . Olan şerbetinizi , ılıması için kenara alın.
        YAPILIŞI;

1- Sıvı olan malzemeleri karıştırın,
2-Un, kabarta tozu, vanilyayı eleyin ve yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin,
3-Hamuru açın ve su bardağının ağzı ile hamurdan üç adet yuvarlak kesin,
4-Kestiğiniz hamuru üst üste koyun ve rulo sarın,
5-Sardığınız rulonun ortasından bıçakla kesin. İki adet gülünüz oldu ,
6-Bu şekilde güller yapıp yağladığınız tepsiye dizin,
7-Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin,
8-Ilıyan şerbetinizi Gül Tatlınızın üzerine dökün,
9-Bir gece öncen yaparsanız daha güzel olacaktır.

                         AFİYET OLSUN...
































6 yorum: