DEMAK'LA AŞK BAŞKADIR....



                  13-Şubat- 2015 Demak Workshop için Levent Kanyon Macrocenter'da sevgili Pastacıkız Özlem'in daveti üzerine katıldım. Çok keyifli bir etkinlikten sizlere bol bol resim ve tarifler paylaşıyorum:))) Mert şefimiz bizler için harika tarifler hazırlmış. Biz İstanbul'lu bloggerler Mert şefimizin tarifleri ile kaliteli Demak ürünleri ile keyifli bir workshop gerçekleştirdik. Demak ürünleri süperdi.....


                       EV YAPIMI MİNİ HAMBURGERLER;
  • 250 gr antrikottan tek çekim kıyma  ( ne tesadüf ki benim her zaman kullandığım kıyma )
  • 1 adet yumurta
  • 2 yeme kaşığı Barbekü sos (BBQ 30 ml servis aşamasında hamburger ekmekleri için kullanılacak)
  • 2 yaprak kıvırcık
  • 1 adet dilimlenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı Worchestershire sos
  • Tuz ,Karabiber.
  • HAZIRLANIŞI:Kıymayı,yumurtayı ve Worchestershire sosu bir kaseye alalım.Tuz ve karabiber katıp yoğuralım. Köftelerimizi 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Isıtılmış döküm tavada her bir yüzünü 6-7 dakika pişirelim.Hamburger ekmeğimizin her iki yüzüne de MailleFransa'nın en popüler Dijon Hardalı ve Amora Souse Patatoes , Souse Burger ürünlerinden sos ve hardal sürerek kıvırcık ve domates dilimiyle servis edelim…


                         TİRAMİSU;
  • 250 gr Mascarpone peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (45 ml)
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 180 ml sıcak su
  • 1 yemek kaşığı Nescafe ( granül kahve -15 ml )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (30 ml )
  • 1 yemek kaşığı acıbadem ya da kahve likörü isteğe bağlı (15 ml ) Biz kullanmadık
  • 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata (15-30 ml )
       YAPILIŞI; Derin bir kasede yumurta sarısı ve pudra şekerini  çırpalım .Mascarpone Peynirimizi de ilave ederek homojen bir krema elde edene kadar mikser yardımıyla çırpalım.
  Sıcak su ve nescafeyi karıştıralım.Hazırlanan kahveye toz şekeri ilave edelim ve şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım
  Kuplarınıza  bir kaç parça kedidili bisküviyi kahve karışımına batırıp elimizle parçalara ayırdıktan sonra kuplara yerleştirelim..Üzerine mascarpone kremasından istediğimiz miktarda ilave edelim ve tekrar kedi dili bisküvilerine aynı işlemi uyguladıktan sonra tekrar krema ilave edelim. Buzdolabında 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Servis sırasında rendelenmiş çikolata ve Droste  ilave ederek servis yapabilirsiniz. Seçim sizin dilerseniz kakaoda koyabilirsiniz. Droste çikolatasını Kanyon Macrocenterde bulabilirsiniz.....



Guarana Antarctica ( Doğal Enerji veren Guarana meyvesi içeceği ) , dondurma ve Hochwald sprey krema ile en son tarifimizi hazırladık. Harika bir içecek oldu....

Bu içecek hakkında sizi bilgi vereyim; 
  Guaraná Antarctica’nın eşsiz formülünün gizemi Guaraná meyvesinin de konu olduğu Latin Amerika’nın ünlü bir efsanesinden gelmektedir. Guaraná meyvesi iki düşman kabile arasında, sonu ölümle biten bir aşkı temsil etmektedir.  
 Romeo ve Juliet’i bile aratmayacak bu Amazon efsanesine göre iki düşman kabileye mensup genç aşıklar birlikteliklerine onay verilmeyince kaçmaya karar verirler. Ancak kaçarken fırtınaya yakalanırlar ve birbirlerinin kollarında can verirler. O esnada genç kızın gözlerinde bir çiçek tomurcuklanır ve meyvesi güneş vurduğunda insan gözünü anımsatır.
 Yerlilerin avlanma saatlerini uzatan, kafeine benzer yapısıyla doğal bir uyarıcı olan guaranine içeren Guaraná meyvesinin bu özellikleri Amazon yerlileri tarafından uzun süredir bilinmekteydi.  Ünlü kaşif John Philip (1625- 1698) yukarı Amazon’u keşfi sırasında Maués yerlilerinin içtiği küçük bir meyveden yapılan bir içecekten bahseder. Bundan yıllar sonra,  1921 yılında 5 yerli iş adamı Guaraná Antarctica’yı yaratan Companhia Antarctica Paulista’yı kurarak Brezilya içecek sektörünün temelini atarlar. Şirket tarihinde 1921 yılı çok önemli bir yere sahiptir. Günümüzde de sırrını hala koruyan bu özel formül 1921’de yaratılmıştır. 
 Guaraná, Amazonunun kalbinde yer alan Maués’de, özenle korunan 1070 hektarlık bir alanda, çevre ve ekolojik denge korunarak yetiştirilmektedir. Burası bu benzersiz içeceğin yapımında kullanılan yerel Guaraná’nın yeryüzünde yetiştiği ve ekildiği tek yerdir.
 Guaraná Antarctica, Brezilya’da Coca Cola’dan sonra en çok satan ikinci içecek olarak segmentinde liderdir ve dünyada en çok satan 15 içecek markasından biridir.  

                 Bu içeceği nasıl mı yaptım?:)) Buyurun tarife;içeceği bardaklara boşaltım ,üzerlerine dondurma koydum . Ve hazır kremşanti ile süsledim. Bu içeceğide DEMAK ÜRÜNÜ olaraktan Macrocenter'da bulabilirsiniz....

                  


                        Mutfak aşkım ve bendeniz:))



                                        Sevgili Emel'im . Gülmek sana çokkkkk yakışıyor arkadaşım:) Gülen yüzün hiç solmasın...Ve Arzu'cuğum. Biricik kızı İpek. Arzu kızına İpek böceğim der bende öyle diyorum  İpekböceğimizde bizlerle idi.......



                               Mert Şefimiz ve biz İstanbul'lu bloggerler :) Keyifli bir workshop resimleri sizlerle iyi seyirler...

                           


                         




   

                               Beyhan'cığım ve ben:)))















































                          Buda bana gelen davetiyem:))



                    Başka bir workshoplarda görüşmek üzere sevgi ile kalın :))

              Sevgili blogger arkadaşlarım , sevgili takipçilerim en kötü gününüz 14 - Şubat gibi olsun........

               
         

3 yorum:

  1. Keyif dolu bir etkinlikti canım…
    Ne de güzel bir dilekte bulunmuşsun arkadaşım .hepimizin gülen yüzü hiç solmasın inşallah…
    Birlikte keyifli ve güzel nice günlere…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
  2. Emel'ciğim güzel yorumun için teşekkür ederim cnm. Öylesin maşallah çok tatlı gülüşün var:) Güle yüzün hiç solmasın tatlım.İnşallah canım keyifli nice güzel günler geçirmemiz dileği ile sevgi ile kal.......

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir etkinlik olmuş:))

    YanıtlaSil