PUF BÖREĞİ



                  Pratik bir o kadarda lezzetli Puf Böreği. Senelerdir yaparım ve harika sonuç elde ederim. Ben yoğurt değil hamuruna süt koyuyorum. Ablacığım  söylemişti süt yumuşak olmasını sağlıyormuş. Aklımdadır 24 yıldır ayni tarifi yaparım sonuç harika olur.  Puf puf bir tarif. Ani gelen bir misafirinize yapabileceğiniz pratik bir tarif......

                 Püf noktası: Kızgın yağda kızartın , hamuruna süt koyun,1 saat dinlendirin. Bu püf noktalarını uygularsanız sonuç mükemmel olur:))

                  MALZEMELER;

         2 adet yumurta,
         1 su bardağı süt,
         1 kabartma tozu,
         Tuz,
         Yeterince un.

       KIZARTMAK İÇİN;

     Ayçicek yağı.

                YAPILIŞI;

          1- Yumurta ve sütü tel çırpınız ile çırpın diğer malzemeleri ekleyin poğaça hamuru gibi bir hamur elde edin ve 1 saat üzerini kapatıp dinlendirin,
          2-Hamuru açın ve kare kesin. Kızgın yağda altını ve üstünü kızartın.

                SERVİS ÖNERİSİ;

          Ilık servis edin, soğuyunca taze gibi yumuşacık puf puf olmuyor.

                       AFİYET OLSUN....












0 yorum:

Yorum Gönder