Kaşık Kaşık Balık Yağı Möller'sden Büyüten Gülücükler Kaan'ımdan :)

MÖLLER'S
                    
                     Geçen yıl Canan Zerkin'li arkadaşımın Ankara'daki Cananilesummerparty etkinliğinde tanıdığım Möller's Balık yağını çok beğendim. Buna istinadan Sponsor olmalarını rica ettim ve Pastakasrına sponsor oldular kaliteli Möller's. Teşekkür ediyorum blooger dostu Möller's.  Pastakasrı bloguma sponsor olan Möller's balık yağı ,Beşiktaş'ta Cupcake  Part Basılıco Restorant'ta yaptığım party ile Kalitesine güvendiğim ve çocuğuma kullandığım için  bir çok arkadaşımı Möller's ile tanıştırdım. Ben kullanmadığım ürünü blogumda yayınlamam.Kullanıyorum buda oğlumun resmi.Sizlerle paylaşmak istedim. Kalitesine güveniyorum. 

http://pastakasri.blogspot.com.tr/2015/02/cupcake-party.html  (Cupcake Party görüntüleri burada )

Sadece Kaan'ıma değil bu kış üniversteye hazırlanan oğlumada kullandım. Büyük oğlumada senelerdir  balık yağı çok kullandım ama sadece kışları Möller'si yazlarıda kullanacağınızı biliyormusunuz? Ben şuan oğluma kullanıyorum. Ve yeni bitirdik. 




İnsan sağlığında ve beslenmesinde önemli bir yere sahip olan omega-3 yağ asitlerine henüz anne karnındayken ihtiyaç duymaya başlarız. Bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde, kısacası hayatımızın her anında omega-3 yağ asitlerine ihtiyacımız vardır.
Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini kendi kendine üretemez. Dolayısıyla bu ihtiyacı dışarıdan alınan gıdalar ve takviyeler aracılığıyla karşılar. Bu nedenle vücudumuz kışın olduğu gibi yazın da omega-3 yağ asitlerine ihtiyaç duyar. Balık yağları, her mevsim omega-3 desteğini sağlayabileceğimiz bir kaynaktır.
İhtiyacımıza rağmen yazın balık yağları kullanımı tercih edilmemekte, özellikle de içinde A vitamini olanların yazın kullanılmasının sakıncalı olduğu düşünülmekteydi. Eskiden balık yağlarının, yüksek miktarlarda A vitamini içermesi nedeniyle bu düşünce doğru olabilirdi. Ancak içerdiği A vitamini yüksek olmayan ve dolayısıyla yazın da kullanıma uygun Möller’s Omega 3, sıcak yaz günlerinde de güvenle kullanılabilmektedir. A vitamininin uygun miktarlarda alındığı takdirde çok faydalı bir vitamin olduğunu hatırlatmak isterim.




Möller’s Omega-3 (Cod Liver Oil) Tarihçesi

Möller’s, 1854 yılında Norveç’in Lofoten şehrinde Eczacı Peter Möller tarafından kurulmuştur. Peter Möller ve oğlu Frantz P. Möller, kendilerini, saf ve doğal yapısını değiştirmeden, daha iyi tat ve kalitede balık yağı üretmeye adamışlardır. Bu sayede Möller’s, kurulduğu tarihten bu yana üstün kalite anlayışı ve Omega-3 alanındaki gelişmeleriyle balık yağı üretimi endüstrisine öncülük etmiştir. Öyleki, Peter Möller’in taze balıktan kaliteli balık yağı elde etmek amacıyla uyguladığı üretim tekniği halen günümüzün önde gelen yöntemi olarak kullanılmaktadır.
Peter Möller, oğlu Frantz P. Möller ile, balık yağı üretimi hakkındaki bilgi ve tecrübelerini 1895 yılında Londra’da yayımlanan “Cod Liver Oil and Chemistry” adlı kitapta toplamış, ardından 1938’de, yüksek kaliteli balık yağı üretimi ve Omega-3 araştırma geliştirme çalışmaları amacıyla Oslo’da Peter Möller fabrikasını kurmuştur.
Doğal tutti frutti (karışık meyve) aromalı Möller’s Omega-3, kalitesi ve lezzeti ile dünyaca ünlü saygın bir kuruluş olan “International Taste & Quality Institute ” (Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü) tarafından ödüllendirilmiştir.
Möller’s Omega 3, “Sürdürülebilir balıkçılık metodu” ile balık türlerinin geleceği için gösterilen çevreci yaklaşımı nedeniyle “Friend of the Sea (Deniz dostu)” sertifikasına da sahiptir. Möller’s Omega-3 tüm eczanelerden temin edilebilir.
Möller’s 2014 yılında benzersiz gelişim ve sürekli başarısının 160. yılını kutlamaktadır.

Möller’s Cod Liver Oil

  • Lezzeti ve kalitesi ile International Taste & Quality Institute (Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü) tarafından ödüllendirilmiştir.
  • Kimyasal (yapay) aroma, şeker ve tatlandırıcı içermez.
  • Kullanımı kolaydır.
  • “Moleküler distilasyon” yöntemiyle arındırılarak saflaştırılmış, yüksek kalite, saflık ve tazelikte korunmaktadır.
  • Norveç’in Atlantik kıyılarında yaşayan yabani kuzey kutbu morina balığından elde edilmektedir.
  • 250 ml.’lik cam şişede sunulmaktadır.
Möller’s üretici firması olan Axellus, Omega 3 yağ asitleri EPA ve DHA pazarlarının sorumluluğunu, gelişmesini ve devamlılığını üstlenmiş, halkın eğitimini ve güvenliğini destekleyen, iş etiği ve ürün kalite standartlarını oluşturan GOED’in (Global Organization for EPA and DHA Omega-3s) bir üyesidir.

              Doğal karışık meyve aroması ile çocukların ve yetişkinlerin sevdiği bir tada sahip olan Möller’s Omega-3, kimyasal aroma, şeker veya tatlandırıcı içermemektedir. Möller’s Omega-3 Türkiye genelindeki tüm eczanelerden temin edilebilir.
Möller’s Omega-3 sadece eczanelerde satılmaktadır.
Temin edemediğiniz durumda 0 216 450 01 23 no’lu telefondan bizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Merak ettikleriniz için S.S.S sayfamıza göz atabilirsiniz. Möller’s Omega-3 ile ilgili blogumuzdan daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Önerilen kullanım dozu : 4 yaş üstü çocuklar için günde 1 tatlı kaşığı (5 ml)
Ticari takdim şekli: 250 ml. cam şişe. T.C. G.T.H. Bakanlığı onaylıdır. İlaç değil, besin takviyesidir.

       NEDEN MÖLLER'S 

160 yıllık tecrübe

Möller’s Omega 3 dünyada 160 yıldır üretimi yapılan TEK Omega-3 ürünüdür. 1854 yılında Norveçli Eczacı Peter Möller tarafından üretilmiş ve dünyada Omega 3 alanında üretilen ilk markalaşmış üründür. Möller’s Omega 3 günümüzde İskandinav bölgesinin (Norveç, Danimarka, İsveç, Finlandiya, İzlanda, Grönland) Omega-3 alanındaki en büyük gıda takviyesi markasıdır.

Gerçek Norveçli

Möller’s, Peter Möller tarafından Norveç’in Atlantik kıyısındaki Lofoten şehrinde kurulmuştur. Tüm balık yağı üretimi, saflaştırma işlemi ve şişelenmesi Norveç’te yapılmaktadır ve kalitesi Avrupa’daki otoriteler tarafından onaylanmıştır.

Zengin Omega-3 kaynağı

Möller’s Omega-3’ün her 5 ml’de (tatlı kaşığı) 1200 mg. Omega-3 yağ asidinin 600 mg’ı DHA ve 400 mg’ı EPA’dır. Möller’s Omega-3 içeriğinde Omega-3 yağ asitlerine ilave olarak A, D ve ayrıca E vitamini de bulunmaktadır.

Kalite ve Güvenilirlik

Möller’s, Omega-3 yağ asitlerini yüksek kalitede sunmaktadır. Avrupa Farmakopesi ve GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3s) standartlarında üretimi yapılmaktadır. İşlenme sürecinde yağların doğallığının ve tazeliğinin korunması sağlanırken, aynı zamanda sağlığa zararlı olabilecek toksik maddelerden arındırılması amacıyla “moleküler distilasyon” yöntemiyle hassas ve etkili bir saflaştırma uygulanmaktadır. Üretimin her aşamasında Omega-3 yağ asitleri ve vitamin değerleri, toksik ve mikrobiyolojik maddeler, oksidasyon, koku ve tat açısından sık sık laboratuvar analizleri yapılmaktadır.
“Sürdürülebilir balıkçılık metodu” ile balık türlerinin geleceği için gösterilen çevreci yaklaşım nedeniyle Möller’s Omega-3 “Friend of the Sea” (Deniz dostu) sertifikasına sahiptir.
İçeriğinde bulunan A, D ve E vitaminleri sağlığa zararlı olabilecek yüksek miktarlarda olmayıp, her gün alınmaya uygundur.
Möller’s ürünlerinin üretici firması olan Axellus, Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA pazarlarının sorumluluğunu, gelişmesini ve devamlılığını üstlenmiş, halkın Omega-3 konusunda bilinçlenmesini destekleyen, etik iş ve ürün kalite standartlarını oluşturan GOED’in (Global Organization for EPA and DHA Omega-3s) üyesidir.

Doğallık

Omega-3 yağ asidi, doğal olarak korunan trigliserid formundadır. İçeriğinde bulunan A ve D vitaminleri de morina balığından elde edilen doğal vitaminlerdir. Aroması doğal tutti frutti aromasıdır. Möller’s kimyasal aroma, şeker veya tatlandırıcı içermemektedir.

Lezzetli tat

Doğal karışık meyve aroması ile çocukların ve yetişkinlerin sevdiği bir tada sahiptir. Lezzetli tadı ile Möller’s Omega 3 dünyaca ünlü saygın bir kuruluş olan “International Taste & Quality Institute” tarafından ödüllendirilmiştir.

Omega 3 Esansiyel Yağ Asitleri

Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir.
Temel Omega-3 yağ asitleri alfa-linolenik asit, eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA)’dır. Alfa-linoleik yağ asidi bitkisel kaynaklı olup dereotu, semizotu, tere gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunurken, hayvansal kaynaklı olan EPA ve DHA sadece derin deniz balıkları, bazı algler ve balık yağı gibi balık ürünlerinde bulunmaktadır.
Vücudumuzda besinlerle alınan alfa-linoleik yağ asidinden EPA ve DHA dönüşümü olmakla beraber bu dönüşümün çocuklarda ve yaşlılarda yeterli olmaması nedeniyle günlük beslenme ile veya beslenme ile alınamadığı durumlarda takviye edici gıdalar ile EPA ve DHA’nın alınmasının gerekli olduğu belirtilmektedir.
Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Zengin Omega 3 Kaynağı Olan Morina Balığı

Soğuk ve derin denizlerde yaşayan balıklar fizyolojileri, yaşadıkları çevre ve beslenme biçimlerinden dolayı daha yüksek seviyede Omega 3 üretirler.
Soğuk denizlerin büyük balığı morina, Newfoundland ve İzlanda dolaylarında Grönland ile Labrador arasında yaşar.
Boyu 2 metreye kadar çıkabilen Atlantik Morinası, Grönland çevresi, Baltık ve kuzey denizleri gibi soğuk denizlerin derin bölgelerinde, 25 yıla kadar yaşayabilen bir balık türüdür. Karaciğerinin büyüklüğü, içerdiği yüksek EPA ve DHA miktarı ile içeriğindeki yoğun Omega 3, A ve D vitaminlerinden dolayı eşsiz bir besindir.
Norveç’te yetişen, derin ve soğuk sularda yaşayan Cod balığı (Morina) selenyum, sodyum ve potasyum açısından zengin, az kılçıklı ve löp et şeklinde bir balıktır.

                   Biz yarın tatile çıkıyoruz nereye mi ? Bu yıl ki rotamızı ailece kararlaştırdık;  Çanakkale , Balıkkesir (Erdek), Ankara, Yozgat .Tatil dönüşü görüşmek üzere :) 

                                                  Sevgili takipçilerim sevgi ile kalın.....

                                                                            HOŞÇAKALIN......




7 yorum:

  1. teşekkürler bende 10 yaşındaki kızım için böyle bir şey araştırıyordum...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba güzel bloğunu takipteyim:-)bana da beklerim:-)

    YanıtlaSil
  3. Fatma Üzmez ben yaz ,kış kullandım. Sevgi ile kalın :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Çitlembik teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ben de kullanayım oğluşuma Kaan gibi büyüsün tatlış olsun :) Çiçeği burnunda bir anne blogger olarak araştırma yaparken karşıma çıktınız çok da iyi oldu :) benim bloguma da beklerim :) bir de Ankara'daki etkinliklere katılmak sizlerle tanışmak isterim... sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. en iyi balık yağı artic seadır 17 kg hamsıye eş değer epa dha ve yağ asitleri mevcuttrur içide dışıda balıktır yanı dış jelatını balığın kılçığından elde edilir somon sardalya uskumru gibi balıklardan elde edilir artic sea nın anlamı soğuk deniz yani en iyi epa dhanın oluştuguı denızlerden elde edılır www.dogayadonus.flptr.com burdan temın edebılırsınız gıdatakvıyelerı kategorsınde 39 kodlu urundur

    YanıtlaSil
  7. Bu kis oglum icin kullandim cok sukur hasta olmadi

    YanıtlaSil