COOK İLE CİTY COOKS MUTFAK OKULUNDA YILBAŞI MENÜSÜ HAZIRLADIK







                    Cook evimde kullandığım harika bir ürün. Sizlerde eminim evinizde bolca kullandığınız kaliteli ürünleri ile memmun kaldığımız mutfak malzemelerinizle mutlusunuzdur.

                   21 Aralık 2015'in son ayında  CityCooks Mutfak Okulu'nda İstanbul'un lezzet blogger'ları olaraktan ,Cook ile Yılbaşı Menüsü etkinliği için bir araya geldik. Biz İstanbul'lu bloggerler ; Hindi tandır, kestaneli ve narlı iç pilav, buharda mevsim sebzeleri ve kaymak kremalı balkabağı tatlısı yaptık.

   
                   City Cooks şefleri ve usta yemek blogger'ları bir araya gelince elbette ortaya enfes bir menü çıktı :) Çok eğlenceli , hoş sohbetimizle güzel bir gün geçirdim. Rabia hanım ve Funda'cığımın davetin için ayrıca teşekkür ederim.

                   














Narlı ve Kestaneli İç Pilav

  Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 6-8 Kişilik

    Hazırlık Süresi: 10 dk

Pişirme Süresi: 20 dk

       Malzemeler;

       600 gr. Pirinç 100 gr. Tereyağı 1 lt Tavuk Suyu 200 gr. Nar Ayıklanmış 250 gr. Kestane Soyulmuş, Haşlanmış 150 gr. Kuş Üzümü Ilık suda bekletilmiş 50 gr. Çam Fıstığı 2 adet Küp Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz 80 ml. Zeytinyağı 1 adet Kuru Soğan 1 çay kaşığı Karabiber 2 çay kaşığı Yenibahar 1 çay kaşığı Tarçın Hazırlanışı; Bir tencere de tereyağını eritin. İçerisine zeytinyağını ekleyerek içerisine çam fıstıklarını içerisine atıp kavurun. Daha sonra soğanı ekleyerek saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra içerisine tavuk suyunu, baharatları ekleyin. Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine az bir zaman kala kestaneleri ve kuş üzümünü üzerine atıp karıştırın. Altını kapatıp demlenmesini bekleyin.






          Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri

Reçete Detayı;

Porsiyon Bilgisi: 4-8 Kişilik

Hazırlık Süresi: 10 dk

Pişirme Süresi: 10 dk

Malzemeler; 8 adet Brüksel Lahanası 2 adet Havuç 1 adet Brokoli 1 adet Karnıbahar 1 adet Patates Zeytinyağı Tuz Tane Karabiber 1 çay kaşığı köri 2 diş sarımsak Hazırlanışı; Sebzeleri soyup temizleyin. Birbirlerine eş olacak şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri karıştırıp tuz, biber ve zeytinyağı ile tatlandırın. Buhar aparatı veya kevgirin oturacağı bir tencereye su koyup ocağa alın. Suyu lezzetlendirmek için sarımsak ve zerdeçalı ekleyin. Sebzeleri aparata veya kevgire alıp yumuşayana kadar tencerenin üzerinde tutun.





Hindi Tandır Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi:

4-6 Kişilik

Hazırlık Süresi: 20 dk

Pişirme Süresi: 90 dk

Malzemeler;

1 adet Hindi But 1 adet Kereviz Soyulmuş, İri doğranmış 1 adet Havuç Soyulmuş, İri doğranmış 1 adet Soğan Soyulmuş, İri doğranmış 1 adet Patates Soyulmuş, İri doğranmış 8 diş Sarımsak 10 dal Taze Kekik Hardal Tuz Tane Karabiber Hazırlanışı; Hindi butu açarak kemiğini çıkarın. Hindi butunun derili tarafına bıçakla çizikler atın. Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin. Açılmış hindi butunun içerisine; hardal sürün, tuz ve karabiber ile tatlandırın, taze kekiğin yarısını koyun, sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyun. Hindi butunu katlayarak sarın. Fırın ipi ile bağlayın. Isıtılmış tavada tüm yüzeylerini izleyip tavadan alın. Ardında tavaya sebzeleri atıp kavurun. Tavaya yapışan parçaları temizlemek için bir miktar su ekleyin. Hindi tandırı da tekrar tavaya alıp nemlendirin. Tezgahın üzerine Cook Strech Film i yayın. Hindi butu sıkıca sarın. Ardında Cook Çok Amaçlı Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayırın. Sotelenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan kekiği de atın. Biraz zeytinyağı gezdirin. Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin. 200 C ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Isıyı 170 C ye düşürüp bir saat daha pişirin. Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 2 Kişilik Hazırlık Süresi: 10 dk Malzemeler; 1 kg balkabağı 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı balzamik sirke Tuz Karabiber Taze nane Haşhaş tohumu Krema için; Toz Fıstık Kaymak Krema Hazırlanışı; Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin. Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin. Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.










                 Tatlımızda harika oldu. Çok pratik ve nefis bir tat....

Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı

        Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 6 Kişilik Hazırlık Süresi: 15 dk Pişirme Süresi: 15 dk
Malzemeler; 1 kg balkabağı 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı balzamik sirke Tuz Karabiber Taze nane Haşhaş tohumu Krema için; Toz Fıstık Kaymak Krema
Hazırlanışı; Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin. Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin. Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.
Afiyet olsun…








                     Keyif aldığım harika bir workshop oldu. Davetleri için teşekkür eder sevgilerimi sunarım....


                     Başka bir etkinlikte görüşmek üzere sevgi ile kalın.....


                                  HOŞÇAKALIN.....

0 yorum:

Yorum Gönder