ŞEKERPARE




Oktay Usta Şekerpare Tarifi için gerekli Malzemeler:

1⁄2 paket margarin2tane yumurta( 1 tam, diğerinin akı)1⁄2 su bardağı pudra şekeri1⁄2 su bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAlabildiği kadar unŞerbeti için;4 su bardağı su3 Su bardağı şeker

Yapılışı:

Tatlının hamuruna geçmeden önce, şerbet için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak 10 dk. kaynatınız. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5dk daha kaynatmaya devam ediniz. Bu işlemin ardından şerbeti soğuması için ocaktan alınız. Hamur için; yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvıyağı, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kap içerisine ilave ettikten sonra, güzelce karıştırınız Karıştırdığınız karışıma azar azar un ilavesi yaparak, kulak memesi kıvamında bir hamur durumuna getiriniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, top şekline getirip, tepsi içerisine diziniz. Dizmiş olduğunuz topların üzerine yumurta sarısı sürünüz. 170 ila 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri ılımış şerbet ile güzelce ıslattıktan sonra dinlenmesi için bırakınız. 3-4 saatlik bir dinlenmenin ardından, afiyetle yiyebilirsiniz. Herkese afiyet şeker olsun…


     Harika bir tarif oldu. İnternetten Oktay Ustadan aldım tarifi. Dün gece yine bademcik ve alerji olan burun tıkanıklığımla gece uyumadım. Sabah erkenden doktora gittim. Şuan ilaçlarımı kullanıyorum.Allah kimseye hastalıl vermesin. Hayırlı ramazanlar. 
Başka bir tarifte görüşmek üzere hoşçakalın...
       


1 yorum:

  1. Harika bir blogunuz var. Bloglar Yarışıyor kampanyası ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, blogunuzu tanıtın, mansiyon ve promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2016 yılı içerisinde 3.kez düzenliyoruz. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


    Web : http://www.bloglaryarisiyor.net
    Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net
    Tel : +90212 330 9707

    YanıtlaSil