Bu kurabiyenin özelliği Yunanistan'a ait geleneksel yapılan bir kurabiyedir.Kurabiyenin orjinalı ay şeklindedir.
Çok lezzetli olduğunu söyeleyebilirim.Resmini yayınladım tarif isteyen takipçilerim çoğaldı,kusura bakmayın bende farkındayım tarifi yazmakta geciktim,zamanım olmadı :(((
Buyurun tarifime......
MALZEMELER;
250 gr. Becel kahvaltılık sürülebilir yağ,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
1 su bardağı kavrulmuş file badem,
1 çimdik tuz,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
4,4 - 5 su bardağı un ( unumuzu tavada 3 dk. kavuralım).
ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI;
1-Bademler su ile haşlanıp , soyulduktan sonra iri kalacak şekilde robottan geçirilip,fırınlanır.
2-Fırından çıktıktan sonra,üzerine un ilave edilip,teflon tavada unun rengi hafif dönünceye kadar 3 dk. kavrulur , soğutulur.
3-Soğuyan una diğer malzemeler ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
4-El ile tezgah üzerinde açıp,su bardağı ile ay şekli verilir.
5- Yağlı kağıt serilip tepsiye dizilip,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 - 25 dk. pişirilir.
6-Soğuduktan sonra,üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
PÜF NOKTASI; Kavurma işleminde dikkatli olunmalı .Kavurma süresi biraz geçerse kurabiyenin rengi koyu olur.Dağılan bir hamur olduğu için , el ile toparlanarak şekil verilmelidir.
AFİYET OLSUN........
0 yorum:
Yorum Gönder