KAVALA KURABİYE (Yunanistan Kurabiyesi)


                     
                      Bu kurabiyenin özelliği Yunanistan'a ait geleneksel yapılan bir kurabiyedir.Kurabiyenin orjinalı ay şeklindedir.
                      Çok lezzetli olduğunu söyeleyebilirim.Resmini yayınladım tarif isteyen takipçilerim çoğaldı,kusura bakmayın bende farkındayım tarifi yazmakta geciktim,zamanım olmadı :(((
                       Buyurun tarifime......
                       

           MALZEMELER;

         250 gr. Becel kahvaltılık sürülebilir yağ,
         1 çay bardağı sıvı yağı,
         1 su bardağı pudra şekeri,
         1 adet yumurta,
         1 su bardağı kavrulmuş file badem,
         1 çimdik tuz,
         1 kabartma tozu,
         1 vanilya,
         4,4 - 5 su bardağı un ( unumuzu tavada 3 dk. kavuralım).

              ÜZERİ İÇİN;
 
            Pudra şekeri.

              HAZIRLANIŞI;

      1-Bademler su ile haşlanıp , soyulduktan sonra iri kalacak şekilde robottan geçirilip,fırınlanır.
      2-Fırından çıktıktan sonra,üzerine un ilave edilip,teflon tavada unun rengi hafif dönünceye kadar 3 dk. kavrulur , soğutulur.
      3-Soğuyan una diğer malzemeler ilave  edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
      4-El ile tezgah üzerinde açıp,su bardağı ile ay şekli verilir.
      5- Yağlı kağıt serilip tepsiye dizilip,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 - 25 dk. pişirilir.
      6-Soğuduktan sonra,üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

            PÜF NOKTASI; Kavurma işleminde dikkatli olunmalı .Kavurma süresi biraz geçerse kurabiyenin rengi koyu olur.Dağılan bir hamur olduğu için , el ile toparlanarak şekil verilmelidir.

                        AFİYET OLSUN........


                                 



















0 yorum:

Yorum Gönder