CEVİZLİ ,ZENCEFİLLİ,TARÇINLI KURABİYE



 Zencefil acılık verirmi diye düşünen arkadaşlarım oluyor,acı olmuyor .Çünkü az koyuyorum, tabikide çok koyarsanız acı olur. Özellikle tereyağı kurabiyeye değişik bir tat veriyor. Elimden geldiğince tereyağı kullanmaya çalışıyorum. Buda bir tereyağlı kurabiye......

200 dr. tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kırılmış ceviz,
1 vanilya,
1 kabartma tozu,
 Yeterince un,
Üzeri için pudra şekeri, 
1 çay kaşığının ucu ile zencefil.

 Hamurunuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve yuvarlak şekil verin .180 derecelik fırında pişirip,üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun.....



0 yorum:

Yorum Gönder