MAYALI EKMEK




Labne peyniri ve tereyağı bu ekmeğe değişik bir tat verdi. Severek yapabileceğiniz bir tarif.

MAYALI EKMEK

200 gr. tereyağı,
1/2 çay bardağı sıvıyağı,
1/2 çay bardağı süt,
2 yemek kaşığı süt,
200 gr.labne peyniri,
1 kabartma tozu,
Maya,
Tuz.,
500 gr. Un
 (siz hamurunuzu poaça hamuru olacak şekilde un ölçünüzü ayarlayın)

Bütün malzemeyi yoğurun ve mayalansın. Yağlı kağıt serilmiş tepsinizde yuvarlak toplar yaptığınız hamurunuzu ,tepsiye dizin.Yumurta sarısı sürüp,çörek otu ile süslenir. 200 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet Olsun........


0 yorum:

Yorum Gönder