EZME PİZZA








     
     
          Bu pizzayı ben uydurdum:)) Neden mi? Evde çok çok ekmek olduğu zamanlar ben ertesi sabah ,kalan ekmekleri değerlendiririm. Yazdan yaptığım ,acılı sosumu kullanma zamanı , ekmeklere sürün ve fırına verin,sıcak olduğu için yeniliyor...........


                                   EZME PİZZA

                 EZME SOS;
        1 kilo kırmızı biber,
        2 kilo domates,
        100 gr. cin biberi,
        200 gr. ince tatlı biber,
        1,5 çay bardağı sıvı yağı,
        Tuz,
        1 yemek kaşığı nane,
        1 yemek kaşığı kekik,
        1/2 çay bardağı sirke,
        Pul ve karabiber.
     
 
       Bu malzemeleri ,rondadan geçirin. Geniş bir tencerede ocakta kaynatın.Altını kapatmaya yakın,
tuz ,sirke,sıvı yağı,kekik,nane,sirke,pul biber,karabiber ekleyin ve beş dakikada bunlarla kaynasın. Altını kapatın ocağın. Soğusun ve kavonozlara koyun. Pizzalara,makarnalara,pastalara,yemeklere kullanabileceğiniz harika ,hazır bir sos ,özellikle kış için.......

      Tepsiye ekmeklerinizi dizin ve bu sostan sürün. 170 derecelik fırında hafif pembeleştirin ekmeklerinizi.

                Afiyet Olsun..........
     


       

0 yorum:

Yorum Gönder