MAKARNA BÖREĞİ
Ekmek Kadayıfı tatlısı yazımı okuyanınız varsa ,buda onun devamı:) Bu masayı ben rezerve ettirdim, gün bu ay bende idi,misafirim geldi. Epey koşturduğum bir gündü......
MAKARNA BÖREĞİ
1 paket makarna (bol suda,haşlayın ve süzün suyunu),
1,5 Hazır yufka veya benim gibi evinizde kendiniz yapabilirsiniz,makarnanızın alt-üst kısmı için. Un ,su ,tuz yoğurdum ve iki adet beze yaptım. Böreğin ,alt ve üsttüne yaymak için yufka açın.
İÇ HARCI ;
Peynir, Maydonoz.
SOSU;
1 su bardağı yoğurt,
2 çay bardağı süt,
1,5 çay bardağı sıvıyağı,
3 yumurta. Bu malzemeyi çırpın.
Yağlanmış, dikdörtgen borcamın altını yağlayın.Bir yufkayı tepsinin altına yayın.haşladığınız makarnanın yarısını dökün. Arasına peynir,maydonoz harcınızı yayın. Üzerine kalan makarnanızı dökün. Hazırladığınız sosu dökün üzerine. İkinci yufkanızı yerleştirin. Kalan 5-6 yemek kaşığı harcınızı sürün üzerine. Dilerseniz susam ve çörek otu ile süsleyebilirsiniz. 200 derecelik fırında pişirip, kare kesin.
Afiyet Olsun.......
0 yorum:
Yorum Gönder