RENGARENK BEZELER


Bezeyi çocukken çek severdim. İlk denemem 16 yaşında hüsranla sonuçlandı. Tarif verdiler fakat püf noktasını anlatmadılar. Bezenin püf noktası çok kısık ateşte köpürtmek deselerdi sonuç güzel olurdu. O zamanlar güzel olsa dahada mutlu olurdum sanırım. Çünkü  o yaşlarda daha başarmak insanı dahada mutlu ederdi sanırım:)))

                                MALZEMELER
           3 yumurta akı,
           3 çay bardağı pudra şekeri,
           1 tutam tuz.

              Ocağınızın altını çok kısık açın. Geniş bir tencereye malzemelerinizi koyun ve pudra şekeri eriyinceye kadar ve malzemeniz ılıyıncaya kadar çırpın 10 dk. kadar. Sonra ocağınızı kapatın malzemeniz kar beyaz olup ,mikserinizin ucundan düşmeyecek oluncaya kadar çırpın. Yağlı kağıdınıza şeklini verin 100 derecede sertleşinceye kadar pişirin. Pembeleşmesin.Fırınınızı kapatın içerisinde soğusun.
     
                           Afiyet Olsun....
           






















                                

0 yorum:

Yorum Gönder