ŞEKER PARE





                     Hayırlı kandiller. Bugün ki tatlımızda şeker pare oldu.....
      Şeker parenizi bir gün dinlendirirseniz daha iyi sonuç alırsınız.

            MALZEMELER
     Yarım su bardağı pudra şekeri,
     10 yemek kaşığı irmik,
     250 gr. tereyağı,
     5 su bardağı un,
     2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek),
     1 vanilya,
     1 kabartma tozu,


              ŞERBETİ
     4  su bardağı şeker,
     4,5 su bardağı su,
     Bir kaç damla limon.
     
             SÜS;
    Şanfıstığı ezin.
     

           YAPILIŞI
 
         Yumurta,pudra şekeri,yağ yoğurun. İrmiğide karıştırın. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kıvamını siz ayarlayın bazen yağ az korsunuz veya yumurtanız büyük veya küçük gelir. O yüzden un ölçünüzü siz ayarlayın. Kulak memesi yumuşaklığında hamurunuzu yoğurun . Şeklinizi verin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Soğusun. Şerbetinizi yapın ,tatlınız soğuk,şerbetiniz sıcak olacak. Üzerini şanfıstığı ile süsleyin.
                                                 Afiyet Olsun....


         

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis bir tatlı olmuş.Sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgilerimle.

    YanıtlaSil