CEVİZLİ KOLAY BAKLAVA




                            Yeni evli iken 22 yıl öncesi,lojmanda Safiye ablam vardı ondan öğrenmiştim. Ara ara yaparım. Kesimini çok beğenerek yaparım. Şerbetini dökmeden resimleyince sizlerede böyle yayınlamk zorunda kaldım. Çok beğenildi. Net bir tariftir.......

                      KOLAY BAKLAVA

         HAMURU İÇİN;
             1 yumurta,
             1 çay bardağı süt,
             1 çay bardağı sıvıyağı,
             1 çay bardağı su,
             Un,
             1 çay kaşığı tuz.
     
İÇİ İÇİN ; Dövülmüş ceviz.

      ŞERBETİ
5,5 su bardağı su,
5 su bardağı su,
4 - 5 damla limon suyu. Ocakta kaynatın ve ılısın.

         Hamurunu yoğurun ,kulak memesi yumuşaklığında olsun. 30 dk. dinlendirin.Hamuru 30 parçaya ayırın. 10'ar- 10'ar açın üst üste. Yani 3 kez 10 açacaksınız. Buğday nişastası ile açın . Önce küçük yuvarlaklar yapın ,üst üste aralarına nişasta ekleyip 10 tanesini birden büyütün yuvarlak tepsinizin boyunda olsun.İki kez ceviz dökün aralarına her 10 da bir aralarına.Şeklini verin ister kara ister bu şekilde kesin.200 gr. tereyağı veya katı yağı kızdırın üzerine dökün. 200 derecelik fırında pişirin.
            NOT:  4 günde şekerlendi.
   
                   Afiyet Olsun...........

0 yorum:

Yorum Gönder