ÇÖREKOTLU ÇÖREK



           Çörek otunun bol olması pastaya harika bir lezzet verdi.Biliyorsunuz ki çörek otunun faydası çok. Tarif net ,harika oldu .Yapmanızı ve yorumunuzu bırakmanızı rica ediyorum.
     ''İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır.'' Hadisi ile tarifime geçeyim:))
          
         MALZEMELER;
 250 gr. tereyağı veya margarin,
 1 su bardağı yoğurt,
 Yarım çay bardağı sıvı yağı,
 2 adet yumurta (birinin sarısı dışına sürülecek),
 Yarım kahve fincanı çörek otu,
 Tuz,
 2 paket kabartma tozu,
 Alabildiğince un.

       İÇ MALZEMESİ;
250 gr.beyaz peynir,
Yarım demet maydonoz.
 Maydonozunuzu yıkayıp ince kıyın. Peynirle karıştırın.

      ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın.

          YAPILIŞI;

        1-Geniş bir kabın içerisine yoğurt,yumurta,yağ konup karıştırılır.
        2-Üzerine çörekotu,tuz,elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
         3- Hamur 10 dk. dinlendirilir ve 2 beziye ayrılır.
         4- İlk beze yuvarlak açılır.
         5- İçerisine peynirli maydonozunuzu aralıklı yerleştirin.
         6-Üzerine ikinci kez açtığınız hamurunuzu kapatın. Çay bardağı ile veya başka bir kalıbınızla kesin.
         7-Yağlanmış tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı ile karıştırdığınız sıvıyağı sürün.
         8- Önceden ısıtılmış fırınınızda pişirin. 180 derecelik fırında.

         NOT;Fırınınızı her zaman ısıtın. Isıtılmayan bir fırında pastanız iyi sonuç vermez.
            ''Isıtılmayan bir fırın tıpkı,soğuk suda haşlanmış bir makarna gibi pastanıza iyi bir sonuç vermez.'' Buda Tülin Kalkan sözü olsun:)))

                

























0 yorum:

Yorum Gönder