SUSAMLI SİMİT POĞAÇA





                    Simitimiz çok lezzetli oldu, sokak simitleri gibi pekmezli karışıma bulanıp susamla mantolanınca lezzeti harika oldu. Yaptığınızda iyi ki yapmışım dedirtecek bir lezzet oldu. Evde yapılır mı demeyin evdede simitinizi yapıp çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilrisiniz. Ama bizim kinin içerisine peynir girince adıda haliyle, susamlı simit poğaça oldu:)))

              MALZEMELER;
2 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
2 yumurta,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket yaş maya,
1 paket kabartma tozu,
Alabildiğince un.

   İÇ HARCI;
250 gr. yarım yağlı peynir.

ÜZERİ İÇİN;
 Yarım su bardağı su,
3 yemek kaşığı pekmez.
 Ve susam (kavrulmuş olsun susamınız,ben her zaman aldığım susamı kavururum . Çok lezzetli olur kavrulan susam).

          YAPILIŞI;

     1-Ilık süte maya ve şeker eklenir. Sonra diğer malzemeleri aklayin karıştırın. En son unu ekleyin ve yoğurun.Yumuşak bir hamur olsun.Mayalanması için üzerini örtün ve mayalansın.
    2- Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elinizle açın.
    3-İçerisine peynir konup,dikdötgen şekli verilir. Sonra elinizle uzatılır ve yuvarlanarak çevrilir. Sonra kenarları birleştirilp yuvarlak şekil verilir.
    4-Üzerine suyla karıştırdığınız pekmezli suya batırılıp ıslatılır.
    5-Bol susama bulayın.Keskin bir bıçakla üzerine çizikler atılır.
    6-15-20 dk. tepsi mayası yapılır (tekrar mayalanması beklenilir,bu işleme tepsi mayası denilir).
    7- 180 derecelik fırında 35 - 40 dk. pişirilir.

 PÜF NOKTASI;Poğaçalar tepsi mayası olmadan pişirilmemelidir.
               
                   AFİYET OLSUN.....
     















0 yorum:

Yorum Gönder