YAŞ PASTA






    MAZEMELERİ;

PANDİSPANYASI;
 7 yumurta,
 200 gr. şeker,
 150 gr. un,
 12 gr. kabartma tozu(bir paket kabartma tozu 10 gr.).

           KREMASI;
 1 yumurta,
 25 gr. buğday nişastası,
 115 gr. şeker,
 40 gr. un,
 500 ml.süt,
 1 paket vanilya,
 50 gr. tereyağı.

    1 adet krem şanti tarife göre yapın ve buz dolabında soğusun.( Krema ocakta pişip, soğuduktan sonra krem şanti ekleyeceğiz)

       ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN;

  1 yemek kaşığı pekmez.

        İÇİNE KOYMAK İÇİN;

 Çikolata kaplı grajeler. Ve çikolata parçaları.


   
                 PANDİSPANYANIN  YAPILIŞI;
     
         1- Yumurtaların beyazı ve sarıları ayrılır.
         2- Yumurtanın sarısı 1 su bardağı şekerle krema haline gelinceye kadar çırpılır.
         3-Yumurtanın beyazını bir fiske şeker ve bir fiske tuzla aynı yöntemle kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Köpük olsun.
          4- Un ve kabartma tozunu ekleyin.Spatula veya elinizlealttan yukarıya doğru yavaşca köpüklerini kaçırmadan unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma yedirin. (Mikserle çırptığınız taktirde,pandispanyanızın köpükleri söner pandispanyanız kabarmaz,bu bir püf noktadır),
          5- Kare kelepçeli kalıbınızın altını önce aleminyum folya ile daha sonra yağlı kağıtla kaplayın ve kenarlarını sarın ki pandispanyanız dışarı akmasın.(İki kat olacak,aleminyum folya ve yağlı kağıt) Kelepçeli kalıbınızı,tel ızgaraya  koyun ,
          6-180 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyun ,fırınınızın derecesini 160 'a getirin. Aksi taktirde içi pişmez.
          7- Piştikten sonra soğuması için kenara alın.

        KREMASININ YAPILIŞI;

 1- Süt kaynatılır ve şeker eklenir.
 2- Başka bir kaptanişasta,yumurta,un,vanilya çırpılır.Süt yavaş eklenerek karıştırılarak eklenilir.
 3- Ocağa alınılır. Muhallebi kıvamına gelince tereyağı eklenir.5 dk. daha karıştırılarak pişirilir.
 4- Soğuması için kenara alınır.
 5- Kremamız soğuduktan sonra 4 yemek kaşığı hazırladığımız krem şantiden koyulur ve mikserle çırpılır.Kremamız hazır.

         PASTANIN YAPILIŞI;

    1- Pandispanyanızı 3 eşit parçaya kesin.
    2- İlk katını koyun ve pastacı kremamızdan sürün ara kata  ,çikolata parçacıkları ve çikolatalı drajelerden dökün.
    3-Tekrar krema sürüp ikinci katın olan pandispanyamızı koyup çikolata parçacıkları ve çikolata draje ,üzerine krema sürün.
     4- Üçüncü  pandispanyanızı koyun,kremanızı sürün . Buzdolabında bir gün dinlendirin. Yaş pastaları bir gün öncesinden yapılırsa daha iyi sonuç elde edersiniz.
      5- Şeklini nasıl yapmak isterseniz öyle yapın. İster benim gibi Tupperware'nin üçüzleri ile şekil verin .......
      6- Üzerine servis yaparken kakao serpiştirin.


  NOT;Fırınınızı her zaman ısıtın. Isıtılmayan bir fırında pastanız iyi sonuç vermez.

            ''Isıtılmayan bir fırın tıpkı,soğuk suda haşlanmış bir makarna gibidir.Makarnanızı soğuk suda haşlamak nasıl kötü bir sonuç verirse, pastanızıda ısıtılmamış bir fırında pişirmek , iyi bir sonuç vermez.'' Buda Tülin Kalkan sözü olsun:)))



                      AFİYET OLSUN......








0 yorum:

Yorum Gönder