AŞURE GÜNÜ NELER YAPILIR



Aşure (muharremin onuncu günü) günü aşağıdaki duaları okuyan kişi, sene sonuna kadar her türlü afet ve belalardan emin olur:

**Önce 70 defa Besmele (Bismillâhirrahmânirrahîm) okunur.

**Sonra aşağıdaki dua 70 defa okunur:

Hasbünallâhu ve ni’mel vekil ni’mel Mevlâ ve ni’mennasîr.

**Bundan sonra aşağıdaki dua 7 (yedi )kere okunur: MUHARREM AYI DUASI

Subhânallâhi mil’el mîzani ve müntehel ilmi ve mebleğar-ridâ ve zinetel arşi lâ melce ve lâ mence minallâhi illâ ileyhi. Subhânallâhi adedeş-şefii vel-vitri ve adede kelimâtillâhit tâmmâti küllihâ es’elükes selâmete bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn. Ve lâ havle ve lâ kuvvete ill’a billâhil aliyyil azîm. Ve hüve hasbî ve ni’mel vekilü ni’mel Mevlâ ve ni’mennesîru. Ve sallallâhu alâ hayri halkıhî Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihî ecmeîn. Bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn.

Anlamı:”Allah-u Teâlâ ‘yı Mizan dolusunca, ilminin sonsuzluğunca, rızasına ulaşıncaya kadar ve Arş’ının tartısınca tesbih ederim Allah-u Teala’dan başkasına sığınılıp kaçılmaz, yine ancak O’na sığınılır!
Allah-u Teala’yı çiftlerin ve teklerin sayısınca olan kelimelerinin tamamının sayısınca tesbih ederim!
Ey acıyanların en merhametlisi! Senden rahmetinle (bütün belalardan) yüce ve büyük olan Allah’ın yardımı olmadan hiçbir günahtan dönüş ve hiçbir ibadete kuvvet olamaz isterim.O Selamet.
O bana yeter! Ne güzel Vekil’dir! Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır!
Allah-u Teâlâ, mahlukatının en Hayırlısı olan Muhammed (sallallahu aleyhi ve Selem) e ve Al-i ashabının tamamına salat ve selam eylesin!”(Muhammed Ebu’l Yüsr Abidin, el-Evradü ‘d daime, sh: 92)

Aşure günü yetmiş kere bu duayı okuyanı Allah-u Teâlâ Mağfiret buyurur:

”Hasbiyallahu ve niğmel Vekil ve niğmel Mevla ve niğmen nasir gufraneke Rabbenâ ve ileykel masir”



10 defa şu dua okunur“sübhanallahi mil’el-mizan,Ve müntehe’l-ılmi ve mebleğa’r-rıza ve zinete’l-arş.”



Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vakti 2 rekat namaz kılınır.her rekatta 1 fatiha ,50 ihlas-ı şerif okunur.Namazdan sonra 100 defa şu salevatı şerife okunur.

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali syyidina ve Ademe ve Nuhın ve İbrahime ve Musa ve İsa vema beynehüm mine’n nebiyyine ve’l-mürselin.Salavatü’llahi ve selamühü aleyhim ecmain.”

Öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır.her rekatta 1 fatiha ve 50 ihlas-ı şerif okunur.Namazdan sonra 70 istiğfar-ı şerif,70 salevatı-i şerif,70 defa da” la havle vela kuvvete illa billahi’l-aliyyil-azim” denilir.
Sonra da ümmet-i Muhammed’in hidayeti ve halası,kurtuluşu için dua edilir.

1 yorum:

  1. Ya bi siktir git ağzımı bozmayın benim şerefsiz ehlibeyt düşmanları aşura günü yapılması gereken bir tek şey var oda yas tutmak ulan karaktersizler peygamberin gülü aşura günü ırak ta kerbelada şehit edildi. Allah belanızı versin

    YanıtlaSil