KALPLİ YAŞ PASTA





 Çok kolay yapabileceğinizi düşündüğüm bir yaş pasta .Ovaleksi pasta malzemeleri satılan yerlerden temin ettinizmi tamamdır.Diğer malzemeleri daha kolay diye düşünüyorum. Ovaleks kullandığınız zaman tadını ve çırpmada ki bembeyaz görüntüyü görünce vazgeçemeyeceğiniz bir pandispanyanız olacak. Yumurtalar ve diğer sıvı malzemleri birlikte tarife uyarak yapın. Harika sonuç alacağınıza eminim.......
26 cm.'lik kalıp kullanın.

MALZEMELER;
4 yumurta,
160 gr. şeker,
60 gr. su,
1 paket kabartma tozu,
220 gr.un,
1 paket vanilya,
20 gr. ovaleks.

KREMASI İÇİN;
 2,5 su bardağı süt,
1 su bardağından bir parmak eksik şeker,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
Kremamız piştikten sonra; 
50 gr. tereyağı ,
 1 paket vanilya.

 ÜZERİ İÇİN ;
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı süt.

BİTTER GANAJ ;

300 gr. bitter ganaj (benmari usuli ile eritin ve çikolatanızın en son katına dökün).

 Serpme tekniği için kullanacağımız beyaz krema için;
1 yemek kaşığı  çırpılmış hazırladığınız kremşanti ,
 1 yemek kaşığı sıvı krema .(İkisini karıştırın elinizle).

YAPILIŞI;

Yumurta,şeker,su ve ovaleks 3 dk.çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve 7 dk. çırpılır mikserle.Yağlı kağıt serilmiş 26 cm.lik kalıba dökülerek 175 derecelik fırında 40 -45 dk. pişirilir. Pandispanyamız soğutulup 3 'e kesilir.Birinci pandispanyamızın üzerine pişirdiğimiz kremamızın içerisine 4 yemek kaşığı krem şanti ekleyip üzerine sürüyoruz.Ara kata çikolata drajeleri,frambuaz koyuyoruz.Üzerine krem şanti sürüyoruz. Her kat için bu işlemi tekrarlıyoruz. En üstüne krem şanti sürüyoruz.Bitter ganaj çikolatayı eritip (benmari usuli )üzerine döküyoruz. Serpme tekniği dediğimiz elimizle beyaz kremayı serpiyoruz. (Beyaz krema için;1 yemek kaşığı  çırpılmış hazırladığınız kremşanti , 1 yemek kaşığı sıvı krema . Bu ikisini elinizle karıştırın pastanızın üzerine serpin eşit olarak her yerine). Üzerine hazırladığıız beyaz çikolatayı eritip kalıbınıza dökmüştünüz kalpleri çıkartın ve süsleyin.3 adet beyaz çikolatalı kalp.Ve Önceden hazıladığımız truffla süsledik. Pastamız 2 saat buzdolabında dinlensin.

 AFİYET OLSUN........









                        20 gr. ovaleks ekleyin....

                       Sonra,220 gr. un ekleyin.....


                 
              60 gr. su ekleyin...










         Pandispanyamızı fırına veriyoruz. Kremamızı pişiriyoruz.İçerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip un kokusunun gitmesi için 3 dk. daha pişirin ve; geniş fırın tepsinize alın.

             Geniş fırın tepsimizde, kremamızı mikamızla kazıyoruz . Kremamız daha parlak oluyor.


                                        Krem şantimizi mikserle çırptık ve;



                                               Kremamız sürülüyor;kat - kat...





   
           Kalp yapmak için,beyaz çikolatayı eritiyoruz ve kalpli kalıba döküyoruz. Derin dondurucuda dondurun çıkartın ve kalıptan çıkartın kalp şekli çıkıyor.


              Bitter çikolatamız eritiliyor ,benmari usuli ile;




 Eriyen bitter ganaj çikolata pastamızın üzerien dökülecek....

 

          Beyaz krema ile serpme tekniği yapıp,pastamızı süslüyoruz....


0 yorum:

Yorum Gönder