Kereviz olduğu hiç anlaşılmadı .Kabak mücver gibi oldu. Oğluma kerevizi yedirmenin yolunu ararken bugün iki türlü kereviz denedim. En lezzetliside bu oldu. Neden kızartıldı:)))
Kereviz yediğini bilmedi öyle bir güzel yediki:))) Sizde çocuğunuza bu yolla yedirebilirsiniz :)))
MALZEMELER
2 adet kereviz (rendelenecek),
Taze soğan,
Nane,
Dereotu,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 su bardağı un,
Tuz,
Karabiber.
SOS İÇİN;
1,5 su bardağı koyu yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz.
SOSUN YAPILIŞI;
Sarımsağı ezin ve yoğurta karıştırın.
KIZARTMAK İÇİN;
Yeterince sıvı yağı.
YAPILIŞI;
1-Geniş bir kaba ,yumurtayı , sütü koyun ve çırpın.Unu ekleyin,tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Soğan,nane,dereotu ince kıyın ve diğer malzemelere ekleyin. Bu karışımı kızgın yağda kızartın. Yağını emmesi için havlu kağıda koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin
AFİYET OLSUN........
0 yorum:
Yorum Gönder