KIYMALI KATMER POAÇA



                             Çok sevilen bir poaça ,çocukların beslenmelerine yapıp koymak isteyen arkadaşlara tarifini veriyorum :)))
                             Bu malzeme ile 36 adet çıkıyor.Şimdiden afiyet olsun.......

                          MALZEMELERİ;

           1,5 su bardağı ılık süt,
           1,5 su bardağı sıvı yağı,
           1/2 su bardağı ılık su,
           1 paket yaş maya,
           2 yemek kaşığı toz şeker,
           1 çay kaşığı tuz,
           2 adet yumurta,sarısı dışına sürülecek,
           Alabildiğince un.

           Ara katlarına sürmek için;
              200 gr. katıyağı.

             İÇ HARCI;

                 350 gr. kıyma,
                 2 adet kuru soğan,
                 Yeterince tuz,karabiber,
                  Yarım demet maydonoz,
                 Yarım çay bardağı sıvıyağı.

                    Soğanı ince doğrayın ,yağı tavaya koyun soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ekleyin ve kavurun. Tuz ve kara biberi eklyin karıştırın. Kavrulduktan sonra maydonozu ekleyin ve soğutmaya bırakın.

                         YAPILIŞI;
             1-Ilık su, süt,şeker ve maya karıştırılır.
             2-Diğer malzemeler eklenir ve hamur yoğurulur.
             3-Kulak memesi yumuşaklığında ki hamuru önce ikiye sonra sekiz eşit parçaya bölünür.
             4-İlk beze tabak büyüklüğünde açılır,arasına erimiş yağ sürülür ve üst üste yerleştirilir.En son kata yağ sürülmez.
             5-Hamurun 8 kez açtık tabak büyüklüğünde ,bu hamuru tepsi büyüklüğünde açalım.Açılan bu hamuru 16 üçgene keselim .
             6-Elde edilen üçgenlerin geniş kenarına kıymalı harcı koyun,kenarları katlanmadan rulo şeklinde sarılıp,tepsiye dizilir.
              7-Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra  önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

                  PÜF NOKTASI;
          1-Üst üste konan hamurlar tekrar açılacağı için en üstteki hamur yağlanmamalıdır.
          2-Hazırlanan hamurlar hemen fırına verilmelidir. Yoksa hamurlar kabarır ve katlar oluşmaz.

                                     AFİYET OLSUN.......


               













































0 yorum:

Yorum Gönder