İÇLİ KÖFTE


                 
                 
MALZEMELER: (Ortalama 22 tane köfte için)
  • 2,5 bardak ince bulgur (250 gr.)
  • 1 yumurta
  • 1 ince kıyılmış kurusoğan
  • 1-2 yemek  kaşığı salça
  • 3- 4 kaşık un, tuz
İç malzemesi:
  • 300 g kıyma
  • 4-5 küçük doğranmış soğan
  • 1/2 su bardağı bardağı ceviz içi
  • Karabiber, tuz
YAPILIŞI:
  • Kıyma kavrulup suyunu çekince soğanlar eklenir, sağanlar yumuşayınca ceviz ve baharatları katılarak soğumaya bırakılır.
  • İnce bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilip ağzı kapalı bekletilir.
  • Islanıp yumuşayan bulgura diğer köfte malzemeleri katılarak yaklaşık 10 dk. yoğurulur. 
  • Yoğurulan harçtan yumurtadan büyük parçalar koparılarak, sol avuç içine alınır. Avuç içindeki köfte sürekli döndürülerek sağ işaret parmağıyla köftenin ortası oyulur. Bu esnada ellerin kayganlığı sağlaması açısından ıslak kalmasına özen gösterin.
  • Tamamen soğuyan iç harcı, kapanmasını zorlaştıracak kadar fazla, ortası boş kalacak kadarda az koymamaya dikkat edilerek doldurulur. (Yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı.)
  • Doldurulan içli köfleler geniş bir tepsiye fazla sıkııştırılmadan bırakılır.
  • Köfteler kaynamış tuzlu su dolu tencereye atılır ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir iki dakika daha beklenip servis tabağına alınır.
  • Köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir kaç dk. daha bekletilip çıkarılır. Servis tabağına alınılır.
                                           AFİYET OLSUN........



0 yorum:

Yorum Gönder