KESTANELİ GANAJ YAŞ PASTA




                     Çikolatası bol olan harika bir pasta.Tek tek resimleyip detaylı yazmaya çalıştım . Umarım faydalı olmuşumdur sizlere.Kursa gidemeyen arkadaşlar evde yapmak isteyenler için detaylı yazıp resimlediğim bir pastam. Şimdiden kolay gelsin:)))

            MALZEMELER;
 Pandispanyası için;
8 adet yumurta,
350 gr. un,
300 gr. toz şeker,
45 gr. ovalet,
100 gr. su,
20 gr.kabartma tozu,
30 gr. kakao,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,

KREMASI İÇİN;
 200 gr. bitter çikolata,
300 gr. toz şanti (3 su bardağı),
3 su bardağı süt.

 ARASI İÇİN;
1 su bardağı hazır kestane şekeri,
Yarım su bardağı draje,
Yarım su bardağı antep fıstığı.

 GANAJ İÇİN;

200 gr. krema,
299gr. bitter çikolata,
2 yemek kaşığı sıvı yağı.

SÜSLEMEK İÇİN; Kestane şekeri ,beyaz kare çikolata ve Bitter çikolata ile yaptığımız kalpler.

 Konturunu çekmek için ;
     1 yemek kaşığı hazırladığınız krem şantiden alın ve 1 yemek kaşığı sıvı kremayı karıştırın. Krema sıkma torbası ile  kenar konturunu çekin.

          HAZIRLANIŞI;

1- Pandispanya malzemesinin tümü mikserin üçüncü devri ile 6 dk. çırpılır.
2-Malzeme,pasta çemberine dökülüp,180 derecelik fırında 55 dk. pişirilir.
3-Pandispanya soğuyunca çemberden çıkarılır ve fazlalıkları alınarak düzgün hale getirilir.
4-Krema için;çikolata suya değmeden benmari usulü ile eritilir.
5-Toz krem şantiye soğuk süt eklenerek  mikserle kabarıncaya kadar çırpılır.
6- Eriyen çikolata,ılınınca krem şantiye eklenerek karıştırılır.
7-Pandispanya 5 eşit parçaya kesilir en son katı kullanılmaz.
8-Pandispanta katlarının aralarına krema şantili çikolat sürün,draje çikolat ,kestane şekerinin suyunu süzün ve koyun. Şanfıstığı ne kaomak isterseniz koyun,frambuaz....
9-En üste pandispanyayı yerleştirdikten sonra,üzeri el ile ortadan başlanıp,yanlara doğru bastırılıarak düzeltilir.
10-Kalan krema ile pastanın yanları ve üzeri düzgünce sıvanır ve bir süre buzdolabında bekletilir.
11-Ganaj için;krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır ve ocaktan alınılır.
12-Parçalanan bitter çikolata kremaya eklenilir,iyice eriyinceye kadar karıştırılır.Kabuk bağlamamsı için devamlı karıştırılarak,oda sıcaklığına getirilir.
13-Hazırlanan ganaj,pastanın tam ortasından akıtılarak pastanın üzeri ve yanları tamamen kaplanılır.
14-Bir süre buzdolabında beklettiğiniz pastanızı dolaptan alın,üzerine kestane ve beyaz çikolata karelerini yapmıştık onları dik koyun.Kalp yapmıştık onunla süsleyin.
        Kestanelerin üzerine ve yan kontur çekmek için; Önceden hazırladığınız kremşantinizden 1 yemek kaşığı alın 1 yemek kaşığıda sıvı krema koyun karıştırın,krema sıkma torbanıza koyun ,ucunu çok minik bıçakla kesin ve üzerine sıkın krema sıkma torbanızla.

                             AFİYET OLSUN......














   Pandispanyasını  kakaolu hazırlayın....







        Krem şantinizi hazırlayın....ve;





Bitter ganaj çikolatayı eritin krem şantimize dökeceğiz...


















































































1 yemek kaşığı jöle, 1 yemek kaşığı hazırlanmış olan kremşantiden alın. İkisini karıştırın ve krema torbasına koyup ucunu ince kesin. Pastamızın beyaz kenar konturunu şekilde ki gibi yapın.
























0 yorum:

Yorum Gönder