RESİMLİ YAŞ PASTA


            Resimli yaş pastayı hep öğrenmek istemişimdir. Sonunda öğrendim.İsterseniz kende veya çocuğunuzun resminide pasta üzerine yapabilirsiniz.Öğretmenler günü olduğu için geçen hafta öyle yapmayı düşündük. Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlar,mutluluklar dilerim. Sevgi ile kalın.....

           KALIBIMIZ;

       Boy; 31,
       En; 25.

           MALZEMELER;

360 gr. yumurta ( 6 veya 7 adet),
150 gr. su,
280 gr. un,
200 gr. toz şeker,
35 gr. ovalette,
20 gr. mısır nişastası,
8 gr. kabartma tozu.

 ARA KREMASI İÇİN;

 200gr. bitter çikolata.


5 su bardağı süt,
8 çorba kaşığı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 yumurta sarısı,

  Bu malzemeleri tel çırpıcı ile çırpın ve ocakta pişirin. En son kremamız piştikten sonra ; 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyin ve tekrar 3 - 4 dk. daha pişirin.Kremamızı tepsiye alalım ve paletimizle kazıma işlemi yapalım. Daha parlak ve lezzetli oluyor bu işlem yapılınca. Kazırken kremamızda soğudu ,benmari usulü ile bitter çikolatamızı eritelim vekremamızı mikserle karıştıralım..200 gr. bitter çikolatayı benmari usulü ile eritin ve krem şantimize ekleyin.
 

        KREM ŞANTİ KREMASI İÇİN;

 2 su bardağından iki parmak süt,
 2 su bardağı toz krem şanti. Ben 1 kiloluk alıyorum krem şantimi.

        Bunları mikserle çırpın ve buzdolabında iki saat bekletin.

                 HAZIRLANIŞI;

                  PANDİSPANYA;

         1-Pandispanya için,bütün malzeme kapta karıştırılır,
         2-Mikserin 6. devrinde 7 dk. çırpılır.
         3-Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kelepçeli kalıba boşaltınız.
         4-Ortası hafif çukur kalacak şekilde üzeri kaşıkla  düzeltilir.
         5-180 derecelik fırında koyun fırını 150 dereceye ayarlayın ve 25 dk. pişirin.
         6-Soğuması için tele koyun ve soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkartın. (bir gün bekletirseniz daha iyi olur).
       
                 PASTAMIZIN YAPILIŞI;

            1- Pandispanyamız enine 3 ve ya 4 parçaya kesilir.
            2-İlk patı koyup sıra ile krema ,frambuaz içikolata parçaları konur. İkinci pat....sıra ile aynı işlemi devam edin.
            3- En son kat pandispanya konur ve  bol krem şanti sürülür. Üzerine resmi koyun  ve süsleyin.
            4-Pastanın üzerine jöle sürün ince bir tabaka halinde.
            5-Üzerini boncukla süsledik.

                           AFİYET OLSUN....


     








































































































































0 yorum:

Yorum Gönder