BİTTER ÇİKOLATALI TART



                         Bu daha önceki yaptığım çikolatalı tarttan daha uğraştırıcı olsada çok beğendim. Lezzetli ,görüntüsüde hoş oldu.....

                   MALZEMELER;

TART HAMURU İÇİN;

       125 gr. tereyağı,
       1 çay bardağı pudra şekeri,
       2 yumurta sarısı,
       1 paket vanilya,
       1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
       Aldığı kadar un ( 3 su bardağı ).

   YAPILIŞI;

1- Yumurta , şeker, tereyağı mikserle karıştırılır (kabartılmaz),
2- Vanilya kabartama tozu,ve aldığı kadar un eklenilir . Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
3- Streçlenir 20 dk. buzdolabında beklenilir.
4-Yarım cm. kalınlığında açılır ve yağlanmış buzdolabından beklettiğimiz tart kalıbımızın içerisine yerleştirilir.Çatalla delik açalım ki kabarmasın. Üzerine yağlı kağıt koyup içerisine nohut koyup fırına verebilirsiniz nohutun ağırlığı tartın kabarmasını önlüyor.İşimiz acele olunca bu işlemi yapmak zor ,zamandan kazanmak adına.
5-180 derecelik fırında az pişirilir.
6-İçerisine kreması konulup tekrar fırına verilir krema katılaşana kadar pişirilir fırında.Fırından alın ve soğusun.Üzerine kremasını dökün.Beyaz sosunu krema sıkma torbasına koyun ve ucunu çok az kesin. Üzerien yuvarlaklar olacak şekilde sıkın. Ve kürdanla orta kısımdan başlayın kenara doğru çekin şekli çıkacaktır.

         İLK KAT KREMASI;

150 gr. krema,
150 gr. çikolata,
2 adet yumurta sarısı,
1 adet bütün yumurta,
75 gr. tereyağı,

       1-Kremanın kenarları kaynatılır ocaktan alınır.Fokur fokur kaynatılmaz krema,sadece kenarları. Çikolata ve tereyağı eklenir, karıştırılarak eritilir.
        2-Kremamız soğuyunca yumurtalarımız yedirilir.Yarı pişmiş tartımızın üzerine dökülür.150 derecede 15 dk. pişirilir.

           ÜST SOS MALZEMESİ;

100 gr. krema,
200 gr. bitter kuvartür çikolata.
 
        Krema ocakta kenarları kaynatılır ,ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ekleyin ve eritin.

      BEYAZ KREMASI;

Önceden hazırladığımız krem şantimizden 2 yemek kaşığı,2 yemek kaşığı hazır jöle ikisini karıştıralım ve krema sıkma torbasına koyalım şeklini vermek için kürdanla.
       
                             AFİYET OLSUN......



















































             Kremamız yeterli ısıya geldi ve yumurtaları kırıyoruz. Sonra pişen tartımızın üzerine döküp fırına vereceğiz tekra.












   
                                                          Karıştırıyoruz ,yumurtayı.



                 






              Yumurtalarımız eklendi kremamız karıştırıldı. Tartımıza döküldü ve fırında pişti.






                  Çikolatalı kremamıza yumurta ekledik ve fırında pişirdik. Tekrar çikolatalı krema yaptık ve üçüncü katı döktük ve donması için buzdolabına aldık.




                      Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı krem şanti ve 1 yemek kaşığı jöle ile karıştırıp üzerine beyaz süsünü yapacağız.







                 Kürdanla süsümüzü yaptık.
















0 yorum:

Yorum Gönder