KEÇİ TIRNAĞI KURABİYESİ



             İlk duyduyumda ismine güldüm :) Ama çoğu arkadaş azı dişine benzetti . Resmi koyalı arkadaşlardan tarif isteyenler çoğaldı. Kusura bakmayın inanın anca oldu tarif yazmak :)

           MALZEMELER;

 300 gr. katı yağı veya tereyağı (pastanelerde Alba yağı kullanılıyor ,tercih sizin),
3 yumurta sarısı,
125 gr. toz şeker,
50 gr. toz fındık,
500 gr. un,
7,5 gr. kabartma tozu ( 1 paketi 10 gr.oluyor).

      DIŞ KISMI İÇİN; Şanfıstığı tozu,hindistan cevizi ve 80 gr. bitter çikolata .

           HAZIRLANIŞI;
 Yağ ,yumurta sarısı, şeker yoğurulur.Toz fındık,şeker ,un ve kabartma tozu eklenilir ve yoğurulur.Uzun uzun şekil verilir. Tırnak gibi ortasından kesilir.180 derecelik fırında pişirilir hafif pembeleşsin çok pişirmeyin. Ve soğusun.Çikolatayı benmari usulü ile eritin ve önce çikolataya sonra şanfıstığı tozuna batırın. Hindistan tozunada batırabilirsiniz resimdeki gibi. (Şekle bakın ve aynısın yapabilirsiniz).

                        AFİYET OLSUN....





















0 yorum:

Yorum Gönder