MALZEMELER;
4 yufka,
SOS İÇİN;
Yarım çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
1 yumurta.
İÇİ İÇİN;
2 tavuk göğüs eti,
Bir kavonoz küçük boy garnitür,
3 kuru soğan,
2 adet kırmızı biber,
4 çarliston sivri biber,
Tuz,karabiber,kekik.
HAZIRLANIŞI;
1-Soğanları ince ince kıyın.Yağda soteleyin.
2-İnce kıyılmış kırmızı biber ve sivri biberde eklenir.4 dk. daha sotelenir.
3-Küp küp doğradığınız tavuk etleri eklenilir.Ve pişirilir.
4-Garnitürler,karabiber,tuz eklenilir ve karıştırılır.1 tatlı kaşığı salça katın ve karıştırın.4-5 dk. soteleyin.Altı kapatılır ve soğuması için ocaktan alın.
5-İlk yufkayı tezgaha yayın.
6-Süt,sıvı yağı ve yumurtayı çırpılarak ilk kat yufkaya fırça ile sürün.Diğer yufkayı üzerine serin ve sosu tekrar fırça ile sürün.
7-Yufkaları uzun 4 parmak kalınlığında uzun yufkaları kesin.Uç kısımlarına iç malzemeyi koyun ve muska şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 200 derecelik fırında pişirin.
8- Ilık servis yapın.
AFİYET OLSUN...........
0 yorum:
Yorum Gönder