İçerisine bu seferde haşhaş girdi salatamızın,lezzetli bir salata oldu....
MALZEMELER;
1 demet semiz otu,
4 adet patates,
2 adet kırmızı biber,
3 dal taze soğan.
SOS İÇİN;
4 yemek kaşığı mayonez,
4 yeme kaşığı yoğurt,
2 - 3 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı hardal,
Yeterince tuz,
1 çorba kaşığı haşhaş.
HAZIRLANIŞI;
1- Patatesleri küp küp doğrayın ve haşlayın ,tuzlu suda.Soğusun bri kenarda suyunu süzün.
2-Semiz otunun yaprakları ayıklanır ve yıkanır.Soğan ve biber ince kıyılır.
3- Tüm malzeme karıştırlır.
4- Sos malzemesi bir kapta karıştırlır. Diğer malzemeye eklenilir. Sonra servis edilir.
NOT; Patates haşlandıktan sonra mutlaka soğuması gerekli aksi taktirde ; yeşillikleri söndürür,yoğurdu kesebilir.
AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder