Harika bir lezzet oldu.....
MALZEMELER;
1 kg. un,
300 gr. alba yağı veya katı yağı (1,5 su bardağı),
300 gr. sıvı yağı (1,5 su bardağı),
300 gr. yoğurt,
20 gr. tuz,
50 gr. toz şeker (yarım çay bardağı),
2 paket kabartma tozu,
3 bütün yumurta,
2 demet dereotu.
ÜZERİ İÇİN;
2 yumurta sarısı ve çörekotu.
İÇ MALZEMESİ;
Beyaz peynir.
HAZIRLANIŞI;
1- Sıvı yağı, yoğurt, katı yağı ,şeker,tuz,yumurta iyice elinizle karıştırılır.
2- Un ve kabarta tozunu eleyin ve deiğer karışıma ekelyin ve yoğurun.
3-Dereotunu ince kıyın ve hamurumuzun içerisine katıp yoğurun.
4-Bezelere ayırın ve içerisine beyaz peynir koyarak poaça şeklinde kapatın.
5- Üzerine yumurta sarısı sürün ,çörekotu ile süsleyin.
6-200 derecelik fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder