DEREOTLU POĞAÇA





   

                 Harika bir lezzet oldu.....

         MALZEMELER;

 1 kg. un,
 300 gr. alba yağı veya katı yağı (1,5 su bardağı),
 300 gr. sıvı yağı (1,5 su bardağı),
 300 gr. yoğurt,
 20 gr. tuz,
 50 gr. toz şeker (yarım çay bardağı),
 2 paket kabartma tozu,
 3 bütün yumurta,
 2 demet dereotu.

     ÜZERİ İÇİN;
2 yumurta sarısı ve çörekotu.

 İÇ MALZEMESİ;

      Beyaz peynir.

             HAZIRLANIŞI;

       1- Sıvı yağı, yoğurt, katı yağı ,şeker,tuz,yumurta iyice elinizle karıştırılır.
       2- Un ve kabarta tozunu eleyin ve deiğer karışıma ekelyin ve yoğurun.
       3-Dereotunu ince kıyın ve hamurumuzun içerisine katıp yoğurun.
       4-Bezelere ayırın ve içerisine beyaz peynir koyarak poaça şeklinde kapatın.
       5- Üzerine yumurta sarısı sürün ,çörekotu ile süsleyin.
       6-200 derecelik fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

                     AFİYET OLSUN....


   

















0 yorum:

Yorum Gönder