TUZLU KURABİYE


                      Küçük olduğu için çok bereketli çıkan kurabiyeler.Çok lezetli bir kurabiye.....

                  MALZEMELER;

250 gr. margarin,
75 gr.sıvı yağı,
2 adet yumurta (birinin sarısı dışına),
500 gr. un,
13 gr. tuz,
25 gr. şeker,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığı mahlet,
1 yemek kaşığı sirke (bayatlamasını önlüyor ve daha gevrek oluyor),
 2 yemek kaşığı çörek otu (İsteğe göre çörek otu,susam,haş haş,lor).

                    YAPILIŞI;
   1- Tüm malzemeleri karıştırıp ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
   2-Buzdolabından çıkartıp ,hamurumuzu yarım santim inceliğinde merdane ile açıyoruz.
   3- Kurabiye kubatları ile (kalıplarla) kesip nişastaladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. (Nişasta kurabiyelerimizin tepsiye yapışmasını önlüyor),
   4-Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 10 dk. sonra tekrar bir daha yumurta sarısı sürüyoruz.Üzerine çörek otu ile süslüyoruz. ( Üzeri isteğe bağlı susam,haş haş......)
  5-180 derecelik fırında pişiriyoruz.

          PÜF NOKTASI; Hazır pastahanelerde yapılan kurabiyelerin dışının çok koyu olmasının sebebi ,iki kez yumurta sarısı sürülmesidir.

                     AFİYET OLSUN.....
















0 yorum:

Yorum Gönder