HAVUÇLU KABAK SALATASI
Misafirlerinize ikramlıklar yaptığınızda olmazsa olmazlardan biriside salatadır bilirsiniz. Bir misafiriniz geldiğinde kolay ve lezzeti bol olan bu salatayı yapabilirsiniz......
MALZEMELER;
3 adet rendelenmiş kabak,
4 adet rendelenmiş havuç,
1su bardağından iki parmak eksik mayonez,
2 su bardağı koyu yoğurt,
Tuz.
KAVURMAK İÇİN; Yarım çay bardağı sıvı yağı.
YAPILIŞI;
1-Rendelediğiniz havuç ve kabakları sıvı yağ ekleyerek kavurun.
2- Piştikten sonra havuç ve kabaklarınıza tuzunu atın karıştır, 2 dk. daha kavrulsun tuzla birlikte.Ocaktan alın ve soğutun.
3-Soğuyan havuç ve kabaklarınıza ,yoğurt ve mayonezinizi koyun ve karıştırın. Servis tabağınıza alın.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder