HAVUÇLU KABAK SALATASI



               Misafirlerinize ikramlıklar yaptığınızda olmazsa olmazlardan biriside salatadır bilirsiniz. Bir misafiriniz geldiğinde kolay ve lezzeti bol olan bu salatayı yapabilirsiniz......

                         MALZEMELER;

3 adet rendelenmiş kabak,
4 adet rendelenmiş havuç,
1su bardağından iki parmak eksik mayonez,
2 su bardağı koyu yoğurt,
Tuz.

 KAVURMAK İÇİN; Yarım çay bardağı sıvı yağı.

                        YAPILIŞI;

      1-Rendelediğiniz havuç ve kabakları sıvı yağ ekleyerek kavurun.
      2- Piştikten sonra havuç ve kabaklarınıza tuzunu atın karıştır, 2 dk. daha kavrulsun tuzla birlikte.Ocaktan alın ve soğutun.
      3-Soğuyan havuç ve kabaklarınıza ,yoğurt ve mayonezinizi koyun ve karıştırın. Servis tabağınıza alın.

                      AFİYET OLSUN.....
   









0 yorum:

Yorum Gönder