ÇİKOLATALI EKLER




                 Ekler sevdiğimiz bir pasta,sevmeyenimiz yoktur sanırım. Özellikle çocuklar:)) Ne kadar zor olsada ,çok beğenildiği için yapılması ,tadılması gereken bir lezzet. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Haydi hanımlar sizlerde bu gün sevdiklerinizi sevindirin ve ekler yapın......

                Ekler pastamızın hazırlanış aşamasını yukarıdan aşağı sıraladım, yani servis aşamasından aşağı doğru.....
                 MALZEMELER

   100 gr. margarin,
   1 su bardağı su,
   1 su bardağı un.
   1 fiske tuz.

      Piştikten sonra 4 adet yumurta eklenecek.

     ARA  KREMASI İÇİN;

         200 gr. bitter ganaj çikolata,
         2 paket krem şanti (tarifteki gibi hazırlanılır).

    ÜST  SOSU  İÇİN;

         100 gr. biskinyağ veya tereyağı,
         100 gr. krema,
         100 gr. bitter ganaj kuvertür çikolata.

                   YAPILIŞI;

     1- Margarin tavada eritilir ,su,tuz eklenilir ve kaynatılır.
     2-Un ilave edilirerek karıştırılarak. pişirilir. Un kokusu gidinceye kadar 5 dk. daha pişirin ve ocaktan alın soğusun.
      3-Soğuyan hamura yumurtalar teker teker kırılarak hamura iyice yedirilir.
      4- Hamur krema torbasına alınır.
      5-Yağlı kağıt serili tepsiye uzun olarak sıkılır.180 derecelik önceden ısıttığımız fırına konulur 5 dk. sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Aksi taktirde içleri hamur olur pişmez.
     6-Pişen hamurlarımızın arasına gana'dan hazırladığımız krema sıkılır.
     7- Eklerin üzs kısmına hazırladığımız çikolata sosuna batırıp servis edilir.

     GANAJ YAPIMI;

 1- Krema ocakta ısıtılır ,kaynamaya yakın çikolatamız içine atılıp eritilir.
  2- Buzdolabında bekletilir ve içerisine krem şanti eklenir, mikserle çırpılır.

 EKLER ÜST SOS YAPIMI;

    1- Ocakta yağ eritilir (kaynatılmaz),
    2- Krema eklenilir daha sonra doğranmış çikolata eklenilir ve eriyene kadar karıştırılır.
    3- Eklerlerimizin üzerien batırılır ve servis tabağına alınır.

                   AFİYET OLSUN.....






            Üzerini süslemek için frambuaz sosu ve beyaz çikolatayı benmari usulü ile eritip krema sıkma torbasının ucunu çok minik delip pastalarınızın üzerine sıkabilirsiniz. Aşağıda ki resimde benmari erittiğimiz beyaz çikolata resmi; 100 gr. yeterli olacaktır.











  EKLERİMİZİN ÜST KREMASI İÇİN; Çikolatamız 100 gr. tartılacak,100 gr. krema kaynayacak içerisine çikolatamız konacak  100 gr. yağ konup karıştılıp eritilecek. Üst kremamzı hazır.











ARA KAT KREM ŞANTİLİ BİTTER ÇİKOLATALI KREMANIN HAZIRLANMASI AŞAĞIDA Kİ GİBİDİR;



        Krem şantimizi çırpalım mikserle. Ara kat kremamızı hazırlıyoruz.















     Benmari usuli ile bitter ganaj çikolatanızı eritin ve ılıtın. Krem şantimizin içerisine katacağız bu kremayı.






         Krem şantimiz hazır,benmari usulü ile erittiğimiz ganaj bitter çikolatamızı ılıtıp krem şantimizin içerisine yedireceğiz.Eklerimizin ara kreması olacak .






     Ara katı için krem şantili ganj çikolatalı kremamız hazır...






Ekler pastamızın ara katı olan bitter çikolatalı ganaj çikloatamız eridi ve krem şantiyi hazırlamıştık onunla karıştırdık ve aralarına krema sıkma torbası ile sıkıyoruz.











        Eklerlerimizin aralarını bıçak veya makasla kesiyoruz.






        Hamurumuz oldu,krema sıkma torbamıza koyup ,yağlı kağıt serili tepsimize sıkıyoruz.



    Soğuyan hamuru mikserle çırpın ve yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpın mikserle.



















                         Kaynayan su ve yağın içerisine un katılır, pişirilir.



                                   Yağ ve  su tencerede kaynatılır.





2 yorum:

  1. Müthiş açıklayıcı bir tarif olmuş sanırım en kısa zamanda yapıcam ama şu biskin yağ nedir anlamadım bitkisel mi yoksa farklı bir yağmı canım bilgi verirsen sevinirim…Ellerine emeğine sağlık sevgilerimle pasta kraliçem...

    YanıtlaSil
  2. Emel'ciğim,biskin yağı pasta malzemeleri satılan yerlerden alabilrsin. Bitkisel bir yağ. Şimdiden afiyet olsun.
    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil