SARIMSAKLI KÖFTE



                     Sarımsaklı köfteyi Adana'da kaldığım yıllarda ,Adana'lı bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Arkadaşım, Ömür  ; yazdan yaptığı konserve biberli domates sosunu kullanıyordu. Bende yazdan sarımsaklı köfte için her yaz yapar ve kışın bu köfteyi yaptığımda yanına ve içerisine domatesli,biberli sosumdan eklerim.Daha önce değişik tarifler denedim bu tarifi çok beğeniyorum ,bu tarifi yapıyorum sürekli.
 

ADANANIN SARIMSAKLI KÖFTESİ

MALZEMESİ;

3 su bardağı ince köftelik bulgur,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 su bardağı sıcak su,
6 yemek kaşığı un,
1 yumurta ,
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber,kimyon.


Üzeri için:
6-7 kaşık sıvıyağ,
6 diş sarmısak,
4-5 domates,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz.
  Sos olarak ben yazdan domates konservesi yapıyorum.Özellikle evde yaptığınız domates sosu kullanırsanız sonuç daha güzel oluyor.


YAPILIŞI:
Bulgur ve baharatlar karıştırılır, salçalar eklenir, büyük bir kaba alınır.
Üzerine sıcak su dökülür, ağzı kapalı 10 dakika bekletilir.
Un ve yumurta akı eklenip yoğurulur.
Eller arasıra soğuk suya batırılıp bulgur ezilene dek yoğurmaya devam edilir.
Fındık büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanır, ortasına parmakla bastırılır.
Tuzlu suda haşlanır, süzülüp servis tabağına alınır.
Bir tavada sıvıyağ ve sarmısak kavrulur, salça ve domates rendesi eklenir, tuzuda eklenip bir-iki dakika pişirilir.Maydonozuda ekleyip karıştırın sosunuzu.
Sosu köftelerin üzerine gezdirilip ,karıştırın .Servis tabağınıza alın.



                                   AFİYET OLSUN........






0 yorum:

Yorum Gönder