YALANCI SU BÖREĞİ
Canınız su böreğimi çekti? Yapmaya zamanınız mı yok? Benim gibi makarna ile bir yalancı su böreği yapabilirsiniz. Benim sıkça yaptığım bir börek. Yiyen su böreği zannediyor:))) Ama içerisine bakınca anlıyor. Ama inanın su böreği tadında. Yedireceğiniz insana içerisinde bakmadan yedirseniz su böreği diyecektir:))İsminide ben uydurdum ''Yalancı Su Böreği'' diye.......Ben evde hazır yufka yoksa ,çok az bir hamur yoğuruyor ve iki bezi hazırlayıp incecik açıyorum. Dilerseniz evdede açabilirsiniz 2 adet yufkanızı. Ben bu sefer hazır yufka kullandım.........
MALZEMELER;
1 paketten ,1 su bardağı eksik kelebek makarna (Nuhun Ankara Makarnası kullandım),
1 adet hazır yufka,
İÇ HARCI;
200 gr. beyaz peynir,
Yarım çay bardağı maydonoz (ince kıyım),
SIVI HARCI;
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
3 adet yumurta.
Bu malzemeleri karıştırın.
YAPILIŞI;
1- Makarnanızı kaynattığınız sıcak suda ,tuz karıştırıp haşlayın.Ve suyunu süzün .
2- Dikdörtgen borcamınızın altını sıvı yağ ile yağlayın.
3-Hazır yufkanızı yağlanmış tepsinize yayın ,büyük açın kenarlarınıda üzerine kapatacağız. Bir yufka yetiyor.
4-Yufkanızın üzerine haşlayıp süzdüğünüz yufkanızın yarısını yayın. Üzerine peynirli maydonozunuzu yayın. İkinci kez kalan makarnanızı yayın .
5-Üzerine sıvı harcınızı eşit miktarda etraflarına ortasına her yerine dökün. (4 - 5 yemek kaşığı bu karışımdan ayırın ki üzerine dökeceğiz).
6-Bir yufkayı büyük açmıştık,ortasını doldurduk. Etrafta ki kalan yufkanızı makarnanızın üzerine kapatın . Ağırdığınız 4 -5 yemek kaşığı sıvı harcı üzerine kaşıkla yayın ,üzerinin güzel kızarması için.
7-Üzerine çörek otu dökün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirip,soğuduktan sonra kare kesin.Ertesi güne dahada lezzetli oluyor.Su böreği tadında yalancı bir su böreği.İsminide ben uydurdum.
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder