KİRAZLI RULO PASTA



                    Pastahanelerde yediğimiz rulo pasta görüntüsü kadar lezzetide harika idi.Beze nemlenmesi için,kırılmaması için sarmadık ve kesinlikle kırılmadı ,pandispanya. Kremşantisi bol ,şanti sevmeyen yapmasın . Krem şanti yerine krema kullanabilir....

            MALZEMELER


         Krem şanti;
 1 su bardağı kremşanti,
 1 su bardağından bir parmak eksik süt.
    Mikserle çırpalım ve buzdolabına koyalım.

       Süs için; 2 adet muz,kiraz , şanfıstığı tozu.
Pandispanyası için;
3 yumurta,
40 gr. şeker (2 yemek kaşığı),
50 gr. un (yarım su bardağı),
2,5 gr. kabartma tozu (1 silme çay kaşığı),
1 paket vanilya,
10 gr. ovaleks (1 tatlı kaşığı),
25 gr. su (3 yemek kaşığı ).

      Yumurta, su, şeker 3 dk. mikserle çırpın.Diğer malzemeleri ekleyin 7  dk. çırpın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dökün.Ve 200 derecelik önceden ısıttığınız fırına koyun ,ayarınız fırınınız ısındıktan sonra 180 dereceye getirin ve pişirin. Soğuması için kenara alın.

             FRANSIZ KREMASI (Krem Patiseri)

1,5 su bardağı süt,
2 yumurta sarısı,
2,5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
Yarım paket vanilya.
       Bütün malzemeyi tencereye alın ve tel karıştırıcı ile çırpın. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğusun ve içerisine 2 yemek kaşığı kremşanti tozu dökün ve mikserle çırpın.

STANDART PASTA KREMASI; (İstediğiniz başka bir pastanıza krema...)
2,5 su bardağı süt,
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
Ocakta pişirn ,piştikten sonra 50 gr. tereyağı ve 1 paket vanilya ekleyin ve mikserle çırpın.

       YAPILIŞI;

 Pandispanyamızın üzerine kremamızı sürelim. İçerisine muzumuzu koyup saralım. Üzerine bol remşanti sürelim.Çikolata sosunu krema torbamıza koyalım ve ucunu az açalım.Pastamızın üzerine şeklini verelim. Şanfıstığı tozu ve kiraz ile süsleyelim.





































































0 yorum:

Yorum Gönder