ESRON








                     Çok lezzetli ama çok yağlı bir pasta :) İçerisine çikolata sosu ile harika oldu....

                    MALZEMELER;

   500 gr. alba yağı veya katı yağı,
   200 gr. pudra şekeri,
   150 gr. yumurta akı,
   650 gr. un.

              YAPILIŞI;

             Yağ, şeker mikserle çırpılır. Mikserimizin işi bitti.Yumurta beyazı eklenir ve elimizle unu yedirelim.Bu işlemi yaparken tezgahımıza dökelim ve elimizle unumuzu yedirelim. Krema sıkma torbamıza ucumuzu takalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve pastamızı sıkalım. 160 derecede pişirelim. Soğusun ve içerisine marmelat veya benmari erittiğiniz çikolatanızı sürebilirsiniz.

           NOT;  Evlerde kullandığımız mikserle çırpacaksak, Benmari usülü ile tencereye suyu koyun üzerindeki kaba yağ, şekeri eriyinceye kadar çırpın. Büyük mikserle daha kuvvetli oluyor ama bizlerin evde kullandığı mikserle yaparsak benmari usülü ile çırpalım.Su gibi kıvamı olsun,un ekleyince kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olur.Hamuru fazla yoğurursanız hamur sertleşir,unu yedirin elinizle tamamdır.






















0 yorum:

Yorum Gönder