TAHİNLİ ÇÖREK







                    Pastahanede yediğimiz tahinli çörek. Çok lezzetli oldu ,tahinin tadını çok yoğun hissediyorsunuz......

                  MALZEMELER;

    1kg. un,
    250 gr. alba yağı veya margarin,
    250 gr. toz şeker,
    50 gr. yaş maya,
    500 gr. su,
    3 yumurta.

           ARASI İÇİN;

      380 gr. tahin,
      2 su bardağı toz şeker,
      2 su bardağı ceviz,
   
            ÜZERİ İÇİN;

      Yumurta sarısı ve susam.

          YAPILIŞI;

           Bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. 20 dk. dinlendirin. 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile 1 cm. kalınlığında açın. Tahin sürün ve üzerine şeker ve ceviz serpin. Rulo yapın. Hamurumuzu 200 gr.lık bezelere ayırın tartın. 30 dk. bekletin. Uzatarak inceltin rulo olan hamurumuzu. Sonra burgu yapın. Gül  şeklinde sarın.20 dk. mayalandırın. Hamurumuza elinizle bastırın.Üzerine yumurta sarısı ve susam dökün. 180 derecelik fırında pişirin.

        NOT; Fırında pişerken ara ara çıkarın ki hamur olmasın. ağır ağır pişmesi lazım. 2. tepsiyi koyarken fırının biraz soğuması  gerekli    

                      AFİYET OLSUN......
















0 yorum:

Yorum Gönder