PİRİNÇ PATLAKLI YAŞ PASTA



                     Bu yaş pasta harika oldu ,üzerindeki beyaz pirinç patlağı. Gümüş inci gibi dursada değil,pirinç patlağı. Tadı çok güzel.Denemenizi tavsiye ederim. Pasta malzemeleri satılan yerden alabilirsiniz.....

                  MALZEMELER;

Pandispanyası;

3 yumurta,
100 gr. toz şeker,
5gr. kabartma tozu,
1 vanilya,
75 gr. su,
10 gr. kakao,
150 gr. un,
15 gr. ovaleks .

                    Yumurta ,şeker,su ,ovaleks mikserle çırpın.Diğer malzemeleri ekleyin 7 dk. çırpın. Altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbınıza dökün .18 -20 cm.lik kalıba dökülür. 170  derecede pişirilir.Kek 3 'e bölünür.Arasına krema,framboaz,çikolata parçacıkları ,üzerine çikolatalı şanfıstığı drajeleri.........İsteğe bağlı süsleyin.Pirinç patlaklarını bol kullandık bu pastada sizin arzunuza göre pastanızı süsleyin.Kenarlarını çikolatalı krema sıktık krema sıkma torbamızla.....

KREMASI İÇİN;

1 yumurta,
Yarım su bardağı şeker,
 2,5  su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 paket vanilya ,
         Bu malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın ve ocakta pişirin. Piştikten sonra;

                  100 gr. krema,
                  100 gr. bitter kuvertür çikolata .
           Kremayı ocakta kenarları kaynayıncaya kadar ısıtın fazla kaynatmayın. Ocaktan alın bitter çikolatanızı ince kesin ve içerisine dökün ,erisin. Ilısın. Diğer kremanızda soğusun. Diğer taraftan;

               2 paket kremşanti + 1,5 su bardağı sütü hazırlayın kremşantimizi bol çırpalım. Üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyelim.Kakaolu krem şantimiz oldu. İsterseniz kakaolu kremşanti kullanın ben kako kullandım,kakolu krem şanti kalmamıştı.

                      Bu üç kremayı mikserde bolca karıştıralım. Kremşanti, ocakta pişiridiğimiz kremayı soğuttuk,bitter çikolatalı olan. Üçünü mikserle çırpın pasta ara katlarına bolca sürün.....

                Pastamızı kaplamak için;bolca pirinç patlağı kullanın.....

                                 AFİYET OLSUN...........































                      Pirinç patlağını bolca serpin,pastamıza...













           
           Çikolata sosu dökün artasına....








                    Krema sıkma torbamıza kremamızdan koyalım duy takalım ucuna ve süslyelim pastamızı.....


                    Ortasına çikolata sos dökelim ve üzerien antep fıstığı çikolatalı kaplı drajelerden koyalım....






0 yorum:

Yorum Gönder