KATLI BÖREK


 Katlı olması değişik bir şekli olmasına sebep oldu. Tadı harika idi. Özellikle hamurunu çok beğeneceksiniz. İç harcı zeytinlide olabilir.....

MALZEMELER;

2 su bardağı süt,
Yarım paket yaş maya,
1 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yarım su bardağı sıvı yağı,
2 yumurta (birisinin sarısı üzerine),
5 su bardağı un.

İÇ MALZEMESİ;

250 gr. kıyma,
2 adet sivri biber,
3 adet sivri biber,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
Tuz ve karabiber.

YAPILIŞI;

Ilık süt ,yaş maya ve şekeri karıştırın. 10 dk. bekletin. Un elenir,ortası açılır ve mayalı sıvı içine dökülür. 10 dk. dinlendirilir. Diğer malzemeler de eklenir ve yoğurulur.Yoğurulan hamuru  üçe  bölün. Merdane ile açın. Yuvarlak olması şart. Hamuru çok ince açmıyoruz. İçerisine hazırladığımız iç malzemesini koyup katlanır.Katlayıp kapatmış olduğumuz kısmın üzerine tekrar iç malzemesi konulup katlanır.Yani açmış olduğumuz hamur 2 kez katlanmış oldu. Tepsiye dizilip üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı sürülür. Yaklaşık 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN..........


























0 yorum:

Yorum Gönder