VİŞNELİ PASTA



                Kendi uydurma bir pastam ,tadı harika oldu. Nedenmi çünkü içerisinde ovaleks var. Katkı maddesi pastahanelerin neden pandispanyaları harika oluyor çünkü ovaleks kullanıyorlar. Zararlı biliyorum ama her zaman kullanmıyorum. Çok güzel bir pandispanyası oluyor ovaleksin.Bu pandispanya ölçüsü ile iki pasta yaptım........

                               KİRSCH KUCHEN (VİŞNELİ PASTA)


MALZEMELER;

PANDİSPANYASI İÇİN; (Bu pandispanya malzemesinden ben 2 adet pasta yaptım),

5 yumurta,
1 yemek kaşığı ovaleks,
2,5 su bardağı un ,
1 adet 10 gr.kabartma tozu ,
1 paket vanilya,
Yarım su bardağı ılık su,
1 su bardağı şeker.

         Yumurta , şeker,su ve ovaleks mikserle 3 dk. çırpılır.Diğer malzemeler eklenir ve 7 dk. çırpılır.Kalıba hamurumuzdan 6 yemek kaşığı kadar dökülür . Kaşıkla yayın hamurumuzu kalıba.(özellikle şunu belirteyim tart kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve unlayın ki pandispanyanız kalıba yapışmadan çıksın.) Diğer kalan hamurumuzu kelepçeli kalıbımıza dökelim , başka bir pasta yapmak için onuda kullanacağım. 
         Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza koyalım ,sonra fırının derecesini 160 dereceye alalım yaklaşık 30 dk. pişirelim. Fırının kapağını açmayalım pişmeden yoksa pandispanyamız söner. Piştiğinide anlamak için  kürdan batırın eğer hamur geliyorsa kürdana pişmemiştir.Kürdanı batırdığımızda kürdana hamur yapışmamışsa pişmiştir. Piştikten sonra pandispanyamızı fırından alalım ve soğuması için bekletelim.

       HAZIR KREMAMIZ; Takipçilerimden Türkçe'si ne diye yazanlar oldu bende aşağıya malzemelerin Türkiye'deki, isimlerini yazdım,marka farkı vardır  bilginize :))

1 adet Schlagsahne (sıvı krema),
1 adet Schmand (labne peyniri),
1 adet Sahnesteif (krema sertleştirici),
1 adet vanilya,
5 yemek kaşığı toz şeker.

       Bütün bu malzemeleri geniş bir kaba alalım ve mikserle çırpalım. Kremamız hazır.

  FRANSIZ KREMASI (Krem Patiseri)

1,5 su bardağı süt,
2 yumurta sarısı,
2,5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
Yarım paket vanilya.
       Bütün malzemeyi tencereye alın ve tel karıştırıcı ile çırpın. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğusun ve içerisine 2 yemek kaşığı kremşanti tozu dökün ve mikserle çırpın.


YAPILIŞI;
Soğuyan pandispanyamızı 3 'e keselim.Pandispanyamızın ilk patını kalıba koyalım ve üzerine hazır kremamızı yayalım. İkinci kat pandispanyamızı yayalım ,üzerine fransız  kremamızı sürelim.Diğer tarafta 1 su bardağı vişne kremamızın üzerine dizelim.
     Hazır konserve vişnemizin suyundan 1 su bardağı alalım ve   1 paket tortenguss tencereye koyalım . Koyulaşana kadar pişirelim ve vişneyle karıştıralım .Kremamızın  üzerine dökelim bu pişirdiğimiz tortenguss'umuzu.Buzdolabına kaldıralım.

                   AFİYET OLSUN.....









0 yorum:

Yorum Gönder