ÇATAL ÇÖREK




Bu çörek pastahane çatal çörek tarifidir. Harika oldu.....

MALZEMELER;

250 gr. tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 yumurta (birinin sarısı üzerine),
2 yemek kaşığı sirke,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.

ÜZERİ İÇİN;

Yumurta sarısı,
Çörek otu.

YAPILIŞI;

*Sıvı malzemeler krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
*Kabartma tozu,mahlep,aldığı kadar un eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.1 saat dinlendirilir.
*Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
*Parmak kalınlığında rulo yapılıp iki ucu birleştirilir.
*Üzerine yumurta sarısı sürülüp ,çatalla çizilir üzeri.Çörekotu serpilir.
*180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN.....





















0 yorum:

Yorum Gönder