İNCİR VE ELMALI TURTA



İNCİR VE ELMALI TURTA
250 gr.katıyağ veya tereyağı,
1 yumurta,
1vanilya,
1 kabartma tozu,
1su bardağı toz şeker,
yeterince un.

Bu malzeme kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur,bu hamurdan 3/1 alınır üzerine rendelemek için.Yuvarla veya dikdörtgen borcama yayın hamuru .Diğer hamuru soğuması için buzdolabına koyun.

İÇ MALZEMENİN HAZIRLANMASI;

3 adet elma (rendeleyin),
6 adet incir(minik minik doğrayın ,kuru incir),
1su bardağı toz şeker ,
1 çay kaşığı tarçın.
Bu malzemeleri tavada kavurun.
Önceden tepsiye yaydığınız hamurun üzerine soğuttuğunuz,elmalı ,incirli karışımı yayın,üzerine ayırdığınız avuç içinden büyük olan hamurunuzu üzerine rendeleyin elmalı incirli harcınızın üzerine . Fırına verin pişirin,soğusun. Üzerine pudra şekerini minik eleğinizle eleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder