YILBAŞI 2013 GÜLE GÜLE :)))



       





             PASKALYA ÇÖREĞİ;

             MALZEMELER;

 1 su bardağı  tereyağı (veya katı yağı ben terem yağı kullandım)
 1 su bardağı su,
 1 su bardağı sıvı yağı,
 1 çay bardağı toz şeker,
 1 kabartma tozu,
 1 çay kaşığı mahlep,
 1 adet damla sakızı ( pirinç havanda dövülecek),
 1  adet minik bir muskatın yarısını rendeleyin veya havanda dövün,
 Yeterince un.

          İÇ MALZEMESİ;

    20 adet hurma.

       Hurmalarınızın çekirdeklerini çıkartın.Rondodan geçirin. Sıvı yağı elinize batırın ve küçük köftecikler yapıp tepsiye terleştirin.İç malzememiz hazırlandı şimdi hamurumuzu yoğuralım.

           YAPILIŞI;
 1-Sıvı olan malzemeleri karıştırın.
 2- Mahlep,muskat ve damla sakızımız un kıvamında incecik oldu ve sıvı malzemelerimize ekledik.
 3-Un ve kabartma tozumuzu eledik ve yavaş yavaş sıvı harcımıza yediriyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettik. 1saat dinlendirin.
 4-Yuvarlak  cevizden büyük bezeler elde ettik.
 5-İçerisine hurmalarımızı koyduk ve kapattık elimizle bastırdık arası açılmasın diye. Resimde gördüğünüz gibi şeklin verdik.
 6-Yağsız tepsiye yerleştirip ,çatalla üzerine puantiyeler ve çiziklerle şekillendirdik.
 7- 160 derecelik fırında hafif pembeleşmeden aldık. Özelliği çok pişmeyecek. Arzu ederseniz pudra şekeri serpe bilirsiniz.Ben böyle öğrendim ve pudra şekeri kullanmadım.

              AFİYET OLSUN.....
























           SARAY SARMASI;
 MALZEMELER

4 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
50 gr. margarin,
1 paket vanilya.

 ARA KATI İÇİN;

Krem şanti.

 KREMANIN ALTI İÇİN;

1,5  su bardağı hindistan cevizi.

ARA KATI İÇİN;

2 adet muz.

 SÜSLEMEK İÇİN;

   Framboaz sosu.

          HAZIRLANIŞI;

1-Unu ,şekeri bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştırın.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirn.
2-Ocaktan alın ve vanilya ,margarini ekleyin. Mikserle çırpın.
3-Tepsinize hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebi eşit yayılır.
4-30 dk. buzdolabonda bekletilir.
5-Buzdolabından alın ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.
6-Tekrar buzdolabına kaldırın ve 20 gk. bekletin.
7-Dolaptan alın ve kare kesin.Üzerine ince jülyen doğranmış muz konularak sarılır.
8-Üzerini framboaz süsü ile süslenilir.

     NOT; Bu ölçüleri kullanacaksanız,kesinlikle büyük fırın tepsisi kullanın.

                            AFİYET OLSUN......













SADE PASKALYA ÇÖREĞİ

     Sade paskalya çöreği yaparsanız içerisne hurma koymayın ,şeklini simit gibi yapın.....

             MALZEMELER;

 1 su bardağı  tereyağı (veya katı yağı ben terem yağı kullandım)
 1 su bardağı su,
 1 su bardağı sıvı yağı,
 1 çay bardağı toz şeker,
 1 kabartma tozu,
 1 çay kaşığı mahlep,
 1 adet damla sakızı ( pirinç havanda dövülecek),
 1  adet minik bir muskatın yarısını rendeleyin veya havanda dövün,
 Yeterince un.

          İÇ MALZEMESİ;

    20 adet hurma.

       Hurmalarınızın çekirdeklerini çıkartın.Rondodan geçirin. Sıvı yağı elinize batırın ve küçük köftecikler yapıp tepsiye terleştirin.İç malzememiz hazırlandı şimdi hamurumuzu yoğuralım.

           YAPILIŞI;
 1-Sıvı olan malzemeleri karıştırın.
 2- Mahlep,muskat ve damla sakızımız un kıvamında incecik oldu ve sıvı malzemelerimize ekledik.
 3-Un ve kabartma tozumuzu eledik ve yavaş yavaş sıvı harcımıza yediriyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettik. 1saat dinlendirin.
 4-Yuvarlak  cevizden büyük bezeler elde ettik.
 5-İçerisine hurmalarımızı koyduk ve kapattık elimizle bastırdık arası açılmasın diye. Resimde gördüğünüz gibi şeklin verdik.
 6-Yağsız tepsiye yerleştirip ,çatalla üzerine puantiyeler ve çiziklerle şekillendirdik.
 7- 160 derecelik fırında hafif pembeleşmeden aldık. Özelliği çok pişmeyecek. Arzu ederseniz pudra şekeri serpe bilirsiniz.Ben böyle öğrendim ve pudra şekeri kullanmadım.

              AFİYET OLSUN.....






KIRMIZI PANCARLI ÇATLAK KURABİYE;
MALZEMELER;

1 adet yumura,
50. gr. tereyağı veya katı yağı,
1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar,
1 vanilya,
Yarım paket kabartma tozu (5 gr.),
Yeterince un.

DIŞINA BULAMAK İÇİN;

Pudra şekeri.

Bu malzemeleri yoğurdum. Dışını bolca pudra şekerine buladım ve fırında pişirdim.

AFİYET OLSUN.....



           SARAY SARMASI;
 MALZEMELER

4 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
50 gr. margarin,
1 paket vanilya.

 ARA KATI İÇİN;

Krem şanti.

 KREMANIN ALTI İÇİN;

1,5  su bardağı hindistan cevizi.

ARA KATI İÇİN;

2 adet muz.

 SÜSLEMEK İÇİN;

   Framboaz sosu.

          HAZIRLANIŞI;

1-Unu ,şekeri bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştırın.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirn.
2-Ocaktan alın ve vanilya ,margarini ekleyin. Mikserle çırpın.
3-Tepsinize hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebi eşit yayılır.
4-30 dk. buzdolabonda bekletilir.
5-Buzdolabından alın ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.
6-Tekrar buzdolabına kaldırın ve 20 gk. bekletin.
7-Dolaptan alın ve kare kesin.Üzerine ince jülyen doğranmış muz konularak sarılır.
8-Üzerini framboaz süsü ile süslenilir.

     NOT; Bu ölçüleri kullanacaksanız,kesinlikle büyük fırın tepsisi kullanın.

                            AFİYET OLSUN......



         YOĞURTLU KISIR;
 1 su bardağı köftelik ince bulgur,
  
   İnce bulguru sıcak suda ıslatın ve 1 saat kabarması için bekleyin.

     1,5 su bardağı koyu yoğurt ve 5 yemek kaşığı mayonezi tzula karıştırın. İçerisine 3 diş dövülmüş sarımsak ekleyin. Bu sosu kabarmış olan ince bulgurla karıştırn. İçerisne ve süs olarak dereotu doğrayın.

                  AFİYET OLSUN.......

















































































0 yorum:

Yorum Gönder