KARAORMAN PASTASI






                    Yaş pastalar içerisinde en çok sevdiğim pasta karaorman pastasıdır.Bu pastayı yiyenin yüz ifadesini görmelisiniz:))) Immmmm sesleri duyulmaya başlar:)))) Sizde o sevimli,mutlu yüz ifesini ve o seslerim duymak istiyorsanız ,yapmaya koyulun :))) İşte tarif.......

        MALZEMELER;

Pandispanyası İçin;

 4 adet yumurta,
175 gr. toz şeker,
100 gr. un,
25 gr. mısır nişasası,
20 gr. kakao,
50 gr. sıcak su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.

 Kreması İçin;

1 kutu krema ( 200 gr.),
1 poşet krem şanti,
1 çay bardağı süt,
100 gr. fildişi çikolata (beyaz çikolata).


KREMANIN Hazırlanışı;

1- Krem şanti ile  süt çırpılır.
2-Üzerine krema eklenir ,çırpmaya devam edilir.
3-Benmari usulü ile eritilmiş çikolata eklenir çırpılır mikserle.
4-Dolapya 1 saat beklettikten sonra kullanılır.

 Üzeri İçin;

 Rendelenmiş bitter konfiseri çikolata 100 gr,
 Vişneyi 1 yemek kaşığı jöle ile karıştırın (ortasına koymak için).

   HAZIRLANIŞI;

Pandispanya;

1-Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Kesinlikle bezazuna sarısı bir damla dahi kaçırlmaz yksa pandispanyanız iyi olmaz.
2-Akları beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
3-Başka bir kapta sarıları ve şeker çırpılır.
4-Su ilave edilip 3-4 dk. daha çırpılır.
5-Üzerine elenmiş un,nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
6-Spatula ile karıştırılır.Son olarak yumurta beyazları eklenir,spatula ile karıştırılarak yumurtanın köpüklerinin sönmemesine dikkat edilir.
7-24 cm. kalıba konularak 175 derecede 50 dk. pişirilir.
8-Fırından alınılr ve soğutulur.
9-3 parçaya ayrılır ve alt kata vişne suyunun 1/3 'ü ıslatılır.
10-Üzerine krema sürülür.Vişne parçaları,şanfıstığı drajesi, frenk üzümü orman meyveleri konulur.
11-Pandispanyamızın ikinci ve üçüncü katınada aynı işlem yapılır.
12-Her tarafına eşit kremaı sıvayın.
13-Yan kısmına ve üzerine eşit her kısma rendelenmiş çikolata serpilir.
14-Orta kısmını tabakla şekil verin  ve beyaz fildişi eritip şeklini verdiğimiz üçgen süslerle süsleyelim.Vişneleride jöle ile karıştırın ve üzerine koyun.
15-6-7 saat buzdolabında dinlendirin.


      AFİYET OLSUN.....















                                   Şanfıstığı darajeleri, vişne ve frenk üzümü ara katlara koyun.

















6 yorum:

  1. HARIKA OLMUS ELINIZE SAGLIK KESKE TARIFINIDE YAZSAYDINIZ SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Emek Kafee; resimleri yayınladım,tam tarif yazmaya başladım ki siz bu yazıyı yazdınız:)) Ne demek hemen yazarım tarifimi ,benim amacım pasta sevenlere pasta yaptırmak. Yıllar öncesi pasta yapmak için uğraşırdım. Bana öğreten ,tarif veren herkese teşekkür ederim. Bende bildiklerimi öğretmek için burdayım. İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDASI OLANIDIR.......Bana ALLAH RAZI OLSUN dediklerini duymam beni çokkkkkkkk mutlu ediyor...... SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  3. elinıze sağlık cok lezzetlı duruyor ben beyaz desenli cıkolatayı merak ettım hazırmı

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar adaşım....bende 71 doğumluyum ve 2 kiz 1erkek snnesiyim ve 7 yıllık bloggerim çok ortak yönůmūz var ne güzel. ...yagmur iparin kayisi reçeli tarifine yazdığınız yorumda rastladım size. ..Karaorman pastası rnfes görünüyor ellerine sağlık görüşmek üzere. ...

    YanıtlaSil
  5. Selma hanım ,pasta malzemeleri satılan yerlerde o desen satılıyor.Desenin üzerine fil dişi çikolatayı ,benmari usülü ile eritip desenin üzerine döküyorsunuz. Donduktan sonra üçgen kesiyorsunuz ve çıkartıyorsunuz.Zor gibi görünsede basit bir şekil.O kadar çok resim çekiyorum ki ,o desenin yapılışını ayrıntılı resimlerim inşallah bir gün.Pasta malzemeleri satılan yerlere gidin çok değişik malzemeler var çzellikle Eminönünde. Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  6. Merhaba tatasel,çok memmun oldum adaşım olarak tanıştığımıza:))) Yağmur hanıma yazdığım yorum vesile oldu demek tanışmamıza . Güzel içten yorumunuz için çokkkkk teşekkür ederim.Sevgiler....

    YanıtlaSil