BROWNİLİ CHESCAKE



          Chescake bu seferde kalpli ,harika bir lezzet oldu :) Denemenizi tavsiye ederim. 28 cm.lik kalıba göre aşağıdaki malzemeler tam olacaktır.Buyurun tarifime......


MALZEMELER;

80 gr. bitter çikolata,
80 gr. tereyağı,
2 yumurta,
120 gr. toz şeker,
45 gr. un,
25 gr. damla çikolata,
50 gr. ceviz.

YAPILIŞI;
*Tereyağı ocakta eritilir.Ocaktan alınıp içerisine parçalara ayrılmış bitter çikolata eklenip kenara alınır.
*Yumurta ve toz şeker mikserle kabartılır.Karışımlar birbirine yedirilir.Un ,damla çikolata ve ceviz eklenip karıştırılır.Ve kalıba dökülür.
*170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirilir.Ve soğutulur.

      CHEESECAKE

  MALZEMESİ;

1 kg. labne peyniri,
750 gr. krema,
4 adet yumurta,
200 gr. toz şeker,
130 gr. un,
1 limon kabuğu rendesi,
150 - 200 gr. beyaz çikolata (isteğe bağlı).

    YAPILIŞI;

*Yumurta ve şeker telle çırpılır.İçerisine limon kabuğu rendesi eklenir,çırpılmaya devam edilir (şeker eriyinceye kadar).
*Labne peyniri eklenir tekrar yavaşça çırpılmaya devam edilir.Mutlaka tel çırpıcı ile çırpın bu aşamada mikser kullanmayın,mikserle çırparsanız çatlar .
*Krema ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
*Un eklenir,tekrar karıştırılır .2-3 dk. çırpılır.Çikolata benmari usulü ile eritilir  ve bu karışıma eklenir. (Çikolata tercih ederseniz ekleyin ).
*Pişmiş ve soğumuş alt taban browninin üzerien cheescake dökülüp kalıp tepsiye koyulur. Tepsiye bir parmak kalınlığında su konur ki cheesecakeler çatlamasın diye.
*130 derecelik önceden ısıttığınınız fırınınızda pişirilir.
*Üzerine hazır framboaz sosu dökün.
*Bir gece dinlenirse daha iyi sonuç elde edersiniz.
*Kesip servis edin.

                AFİYET OLSUN.....

0 yorum:

Yorum Gönder