MANDALİNALI PASTA




 Mandalinayı konserve kullandım. Harika bir lezzet oldu. Konserve mandalinayı çok seviyorum .Bu pastayı çok yaparım. Konserve mandalinayı Almanya'dan yeğenime sipariş verdim. Teşekkür ederim Prensesim Gülbeyazım canım yeğenim. 20 kilo sipariş olunca epey yordum prensesimi. Ben ona prensesim derim hep :))) Seni seviyorum  prensesim canımmmmmmm......
 

 Pasta kursunda öğrendiğim ovaleks'li pandispanya yaptım.Benim uydurmam bir pasta ve ismide bana ait :) 

MALZEMELER;

PANDİSPANYASI İÇİN; (Bu pandispanya malzemesinden ben 2 adet pasta yaptım,iki adet kalıpa dökün yaptığınız pandispanyayı ve pişirin.)

5 yumurta,
1 yemek kaşığı ovaleks,
2,5 su bardağı un ,
1 adet 10 gr.kabartma tozu ,
1 paket vanilya,
Yarım su bardağı ılık su,
1 su bardağı şeker.

         Yumurta , şeker,su ve ovaleks mikserle 3 dk. çırpılır.Diğer malzemeler eklenir ve 7 dk. çırpılır.Kalıba hamurumuzdan 6 yemek kaşığı kadar dökülür . Kaşıkla yayın hamurumuzu kalıba.(özellikle şunu belirteyim tart kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve unlayın ki pandispanyanız kalıba yapışmadan çıksın.) Diğer kalan hamurumuzu kelepçeli kalıbımıza dökelim , başka bir pasta yapmak için onuda kullanacağım. 
         Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza koyalım ,sonra fırının derecesini 160 dereceye alalım yaklaşık 30 dk. pişirelim. Fırının kapağını açmayalım pişmeden yoksa pandispanyamız söner. Piştiğinide anlamak için  kürdan batırın eğer hamur geliyorsa kürdana pişmemiştir.Kürdanı batırdığımızda kürdana hamur yapışmamışsa pişmiştir. Piştikten sonra pandispanyamızı fırından alalım ve soğuması için bekletelim.

       KREMAMIZ; Takipçilerimden Türkçe'si ne diye yazanlar oldu bende aşağıya malzemelerin Türkiye'deki, isimlerini yazdım,marka farkı vardır  bilginize :))

1 adet Schlagsahne (sıvı krema),
1 adet Schmand (labne peyniri),
1 adet Sahnesteif (krema sertleştirici),
1 adet vanilya,
5 yemek kaşığı toz şeker.

       Bütün bu malzemeleri geniş bir kaba alalım ve mikserle çırpalım.Konserve mandalinayı süzelim ve 1 su bardağı kremamıza ekleyelim.

      YAPILIŞI;

     Pişip soğuyan pandispanyalı  hamurumuzu ikiye keselim. İlk katına kremamızı sürelim.İkinci pandispanyayı koyalım. Ara katlarına şanfıstığı drajeleri,çikolata parçaları koyalım ve üzerine kremamızı yayalım. Mandalina ile üzerini süsleyelim.
      Pastamızı bir gün öncesi yaparsanız dinlenmiş olur.

                   AFİYET OLSUN.....

0 yorum:

Yorum Gönder